Сирія. Південь. Наступ ІДІЛ.

26 липня 2018, 17:09
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
51
Сирія. Південь. Наступ ІДІЛ.

Основний ресурс ІДІЛ – повне презирство до смерті. Всі б'ються, щоб перемогти, але всі хочуть дожити до перемоги. Перед бойовиками ІДІЛ такого завдання не стоїть – для них важлива тільки перемога.

 Вчора на півдні Сирії ІДІЛ нагадав про себе. Можна скільки завгодно розповідати про перемогу над ним, але бойовикам від цього ні тепло, ні холодно –  вони не слухають путінські байки про себе, вони зайняті своїми справами… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

У Сувейде і на південному заході Дераа два масовані застосування смертників привели до того, що за підсумковими підрахунками жертв, у Сувейде було вбито більше 220 чоловік і близько 200 поранені. Смертник в Дераа висадив себе посеред скупчення сирійських військових, знищивши два танки і убивши десятки солдатів.

Після атаки смертника відбулася атака самих бойовиків, в ході якої військові втратили ще декілька десятків чоловік убитими і полоненими. Полонені були негайно і показово страчені.

Основний ресурс Ісламської держави – повне презирство до смерті. Всі б'ються, щоб перемогти, але всі хочуть дожити до перемоги. Перед бойовиками Ісламської держави такого завдання не стоїть – для них важлива тільки перемога. Це і робить Ісламську державу вкрай небезпечним супротивником для всіх. Поки ніхто не навчився адекватно і ефективно воювати з таким ворогом, перемагаючи його тільки ресурсами: співвідношення втрат завжди у кілька разів, а то і на порядок на користь ІДІЛ.

Операція Асада в Дераа передбачено застопорилася на території, контрольованій Ісламською державою. З ним неможливо домовитися. Його можна тільки задавити чисельно, що і доведеться робити Асаду. Проти анклаву ІДІЛ зібране по різними даними до 25 тисяч чоловік, самих бойовиків в нім налічується не більш за тисячі-півтори тисячі чоловік. За досвідом усіх попередніх операцій проти угрупування, знищити навіть оточених бойовиків практично неможливо – вони врешті-решт просто підуть, залишивши територію, зберігаючи свій потенціал. Це і буде названо перемогою, хоча насправді бойовики просто перетечуть на нове місце і почнуть нову війну. Ця музика буде вічною. Проти ідеї успішно можна воювати тільки іншою ідеєю, проте з цим у супротивників Ісламської держави якраз все украй погано.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Сирія,Башар Аль-Асад,смертники,ІДІЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.