Що у РФ на порядку денному?

20 липня 2018, 16:37
Власник сторінки
соціолог
0
130
Що у РФ на порядку денному?

Якщо хтось небайдужий до політики, той, хто слідкує за новинами Світу, відповідатиме на питання «Як справи в Росії останнім часом?»

Якщо хтось небайдужий до політики, той, хто слідкує за новинами Світу, відповідатиме на питання «Як справи в Росії останнім часом?», то ми звісно почуємо про пряму лінію з Путіним, про його дивні і лицемірні відповіді під час прямого ефіру, почуємо про нереальний ріст цін на бензин, про сумнівні фінансові амбіції щодо Китаю, про іпотеки, про сотий за рахунком арешт Навального та звісно ж про футбольний Чемпіонат Світу. Гучною подією минулого тижня була пряма лінія з паном () Президентом РФ.  Ефір не обійшовся без театральних сцен: онкохвора дівчинка Даша з містечка Апатіти звернулася до вседержителя Російської Федерації зі скаргою на те, що «У нашому місці закрили пологовий будинок, закрили хірургічне відділення, закрили кардіологію… Допоможіть, бо ми хочемо жити, а не виживати!». Путін розуміюче кивав та обіцяв виправити ситуацію.

У кадрі – сльози, благання ніби почуті – Дашу згодні прийняти дві зарубіжні клініки згодилися лікувати дівчину на кошти місцевих підприємств, які виробляють фосфорні добрива. То й що, що після чолобиної лише одному з мільйонів? Але ж допоміг!

Пологовий будинок, хірургію та кардіологію через брак коштів так і не відкрили, але що тут поробиш.

Такий алгоритм вирішення проблем російська влада використовує давно.

Коли хтось незадоволений режимом виражає свій протест, чи висловлює свої законні права – російська влада:

-              або дає цьому протестанту щось необхідне для нього особисто, після чого протестант заспокоюється і припиняє відстоювати соціальну справедливість,

-              або ж просто усуває цього протестанта доступними методами;

У такому підході влади до «рупорів суспільних нужд» криється чи не найголовніша суспільна проблема: орієнтація на окремого індивіда, а не на суспільство в цілому.

Ще на початку, прийшовши до влади Володимир Путін розпочав брудну практику «намісництва», ставлячи своїх знайомих на керівні посади, що забезпечувало великі стабільні прибутки потрібним людям. Згадаймо колишніх і нинішніх голів Газпрому, Рособоронекспорту, Внєшекономбанк, Роснафта… Або ж згадаймо знайомив-друзів Путіна – колишніх вихідців із силових структур РФ, для цього ми просто перелічимо топ кремлівських бізнесменів: Тимченко, Ротенберг, брати Ковальчук, Якунін, Шамалов… Обрані займаються бізнесом, а викопосадовці цих обраних призначають, юридично забезпечуючи їм надійний тил. Сумно, але правда.

Як можна без іронічної посмішки дивитись на президента, який президентствує вже третій раз, а на питання у прямому ефірі «Як ви вважаєте, чи може особа претендувати на посаду Президента тричі підряд?», відповідає «Ні, не вважаю я так!».

Звісно, адже «преемствееность власти – наше все!». Ви при владі більше двадцяти років, певно, контролюєте там «преемственность»? В той час, які реалії життя переживають звичайні росіяни? Які насущні проблеми є найгострішими? Бензин чи все таки іпотека?  На цю тему у соц-мережах (останнім часом все більше) гуляють оригінальні і не дуже літератуні шедеври (@Durevestnik) twitter.com/Durevestnik:

«Кремль, Путин, скрепы, ипотека,

Бессмысленный и тусклый свет.

Живи ещё хоть четверть века —

Всё будет так. Исхода нет.

Умрёшь — начнёшь опять сначала

И повторится всё, точь в точь:

Кремль, Путин, ложь телеканала,

Сплин, скрепы, ипотека, ночь.»

Далекою від поезії є, нажаль, проблема цін на бензин ().  За останній рік ціни піднялись на 22%, при чому на значущі ≈15% ціни підскочили саме за останні три місяці (за даними www.finanz.ru). Дивно спостерігати таке в країні, котра торгує нафтою. Корінь проблеми криється у політиці російського Мінфіна, котрий скуповує валюту, не даючи рублю закріпитись разом з цінами на нафту. Уся діяльність здійснюється виключно під лозунгом «Все для людей». Проблема такої «фінансової політики» в тому, що такі міри не несуть жодного стратегічного значення і на жаль не направлені на покращення якості життя громадян.

Путін нещодавно підписав закон про контр-санкції для Заходу і США, нарікши їх «недружественными государствами» (www.publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001201806040032?index=4&rangeSize=1), а потім поспішив домовлятися з Китаєм про такі необхідні зараз для російської економіки санації. Хоча, спостерігаючи за економічними відносинами РФ та КНР, можна зауважити, що Китай не поспішає вливати кошти в російські проекти. Що ж, поки російська влада пиляє бюджети, людям лишається лише молитись або сміятись. Його святість Патріарх Кирило закликає росіян разом помолитись за національну збірну (www.vlasti.net/news/282294).

- Бэрримор, а почему такая тишина на болотах?

- Это русские в футбол играют...

- А почему тишина-то?

- Молятся, сэр…

А зірка Камеді-клабу Семен Слєпаков вважає, що російській збірній не допоможуть навіть молитви: www.gazeta.a42.ru/lenta/news/nervno-kurit-zidan-kogda-treniruet-ramzan-slepakov-spel-pesn

Доки хтось слідкує за футболом, ми триматимемо руку на пульсі часу, спостерігатимемо за розвитком подій і надалі та робитимемо свої висновки.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина,Россия-США,США,Украина-Россия,Украина-США,Путин,криза,захід,фінанси,Навальний,ефір,новини,економічна криза,чемпіонат світу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.