Вороги Трампа та їхня класифікація…

17 липня 2018, 12:13
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
11397
Вороги Трампа та їхня класифікація…

Трамп заявив про те, що Евросоюз, Росія і Китай є супротивниками ЗДА…

Трамп заявив про те, що Евросоюз, Росія і Китай є супротивниками ЗДА, причому Росія і Китай – це в основному торгові супротивники, ЕС – супротивник без уточнень…

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

Йдеться, звичайно, не про те, що три названі суб'єкти є військовими супротивниками ЗДА: навіть якщо припустити (дуже гіпотетично) абсолютно протиприродний союз всіх три проти ЗДА, то і в цьому випадку позитивні перспективи військового зіткнення для них будуть абсолютно неочевидні. Трамп, природно, має на увазі зовсім інше.

Китай викликає у ЗДА жорстке роздратування зважаючи на гігантський торговий дисбаланс – розрив досягає від 250 до 300 мільярдів доларів в рік завжди не на користь ЗДА. Будь-які спроби скоротити його поки успіху не приносять: Китай знаходиться в передкризовому стані вже не перший рік, і йому ніяк не вдається піти від експортної моделі, а крім того, він вирішує задачу швидкого підтягання доходів свого населення для створення стійкого внутрішнього ринку, здатного збалансувати зниження експорту китайських товарів.

Те й інше завдання вимагають від китайців нарощувати свій експорт і по можливості протидіяти чужому імпорту. Інакше внутрішня катастрофа неминуча. Загострення стосунків з ЗДА виглядає істотно меншим злом в порівнянні з тим, що може відбутися в Китаї, і китайське керівництво вже цілком серйозно розглядає негативні сценарії. Ключовою ознакою підготовки до таких сценаріїв можна назвати вирішення про безстрокове правління Голови КНР, яке фактично повертає Китай в стан, близький до диктатури. Такі речі від хорошого життя не роблять – це означає, що країна вже не в змозі забезпечувати баланс між стабільністю і розвитком, їй доводиться звертати увагу насамперед на свою стійкість.

З Росією і Европою ситуація також виглядає цілком однозначною: Трампу потрібний европейський ринок. Наростивши частку ЗДА на цьому ринку, Злучені Держави зможуть багато в чому вирішити проблему своїх боргів. При цьому у ЗДА є товар, який вони можуть поставляти на европейський ринок, нарощуючи рівень його продажів. Це вуглеводні, надлишок яких став можливий після успішної сланцевої революції нульових і початку десятих років.

Тому Росія і є супротивником ЗДА – вона володіє істотною часткою европейського ринку. Тому і Европа названа супротивником ЗДА – оскільки вона чинить опір грубій експансії американців, суть якої – замінити російську монополію на американську. Европейці навпаки, прагнуть взагалі ліквідовувати чию-небудь монополію, проводячи політику диверсифікації постачань. І, природно, абсолютно не горять бажанням повертатися до колишньої залежності, але вже від Злучених Держав.

Вирішити проблему можна тільки політичним чином, нав'язавши рішення через створення неприйнятних погроз – домовитися полюбовно неможливо в принципі. Тому Трамп використовує батіг набагато частіше, ніж пряник. Він просто вимушений вести агресивні переговори, ставлячи партнерів перед вибором між неприйнятними рішеннями. Пропонуючи їм вибрати не кращий варіант, а всього лише найменш гірший. І іншого вибору не буде.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Европа,США,Китай,Дональд Трамп,Вороги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.