Україна ЧС з Реклами: Тринадцять мільярдів доларів ЗДА за «Слава Україні»

12 липня 2018, 17:03
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
129
Україна ЧС з Реклами: Тринадцять мільярдів доларів ЗДА за «Слава Україні»

Вигук «Слава Україні!» має отримати новий сенс, ставши гаслом опору міжнародній спортивній мафії, а новий президент ФІФА обов'язково повинен знати, як правильно відповідати на таке звернення…

Fifa/фіфа згідно Великому тлумачному словнику російської мови, «фіфа» – легковажно-вульгарна істота жіночої статі, а абревіатуру FIFA можна розшифрувати не тільки як Federation Internationale de Football Association/Міжнародна федерація футболу, але і як Filthy International Fraudulent Abomination/брудна міжнародна шахрайська мерзота. Ось ці, правильні розуміння абревіатур нам і варто максимально широко запускати в обіг у соціальних мережах… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

 

Навряд чи Джанні Інфантіно – звичайно, прізвища переводити не прийнято, але, якщо все-таки спробувати, то варіанти перекладу лежать в діапазоні від «Дурня» до «Недоноска» – сам вирішив вплутатися в цю війну. Ймовірно, йому просто не залишили виходу. У росіян на Інфантіно достатньо компромату, щоб віддати президентові ФІФА прямий наказ нещадно задавити зухвалий прояв симпатій до України на російському ЧС і суворо покарати винних. Можна припустити, що наказ був відданий в найкатегоричнішій формі, оскільки в кремлівському розумінні нинішній ЧС є його територією, на якій все і вся заздалегідь скуповувало з потрухами. Але з хорватами у росіян все пішло не так.

Можливо, що в Москві махнули б рукою на поразку від хорватів, але ролик, викладений в мережу Домагоєм Відой і Огненом Вукоєвічем, став останньою краплею, після якої президентові ФІФА скомандували: «Фас», а той, не передбачаючи особливих наслідків, узяв під козирок. Напоротися на серйозний опір Інфантіно явно не розраховував. Втім, якщо навіть би він і передбачав великий скандал, діватися йому все одно було нікуди. Але все таки куди вірогідніше, що, опинившись під російським дахом і оцінюючи ситуацію рівно в тих же кримінально-мафіозних категоріях, що і росіяни, Інфантіно відчував свою невразливість і безкарність і насолоджувався ними.

Футбольна мафія

Швейцарець Інфантіно, що має також італійське громадянство, влетів в президенти ФІФА в 2016 р. з порівняно скромної посади генерального секретаря Европейського футбольного союзу. Цим зльотом він зобов'язаний корупційному скандалу 2015 р., який відправив до відставки його земляка, Йозефа Блаттера, усуненого від футболу на вісім років, – до 2023. До початку кар'єри в УЕФА Інфантіно встиг побути генеральним секретарем Міжнародного центру спортивних досліджень (CIES) в Університеті Невшателя і радником у футбольних лігах Італії, Іспанії і Швейцарії.

Хоча, вступаючи на посаду, новий глава ФІФА і висловив надію на те, що «темні часи для футболу минули», на питання про те, чи є він етичною людиною, нам доведеться дати негативну відповідь. У етичному відношенні наш герой навряд чи перевершить покійного Михайла Самуельовича Паніковського. Хоча при обранні Інфантіно «бездоганна репутація» і була одним з аргументів в його користь, в 2006 р. він, працюючи в юридичному відділі УЕФА, підписав сумнівний контракт на продаж прав трансляції матчів Ліги чемпіонів. Операція була проведена через панамські офшори бізнесменами Маріано і Хьюго Джінкисамі, які тут же перепродували придбані у УЕФА права втричі дорожче. Цією історією зацікавився було комітет з етики – той самий, який усунув від футболу Йозефа Блаттера за сумнівний переказ 2 млн. швейцарських франків, але справу спустили на гальмах.

«Інфантіно – зрадник, і це скоро побачать всі, – заявив після його обрання Дієго Марадона. – ЗДА не завершили розслідування, пов'язане з ФІФА. Інфантіно займався всіма справами Платіні і Блаттера і при цьому нічого не знав? У такому разі він або тупий, або маразматик. Він очолив ФІФА, щоб захищати Платіні, свого боса».

Можливо, звичайно, що на тлі інших претендентів Інфантіно і справді був найчеснішою кандидатурою. Але ймовірніше, що у нього знайшлися впливові покровителі, в очах яких продажність і наявність компромату були плюсом, – вони і пролобіювали обрання перспективного корупціонера. Якщо ж пригадати про те, що одним з лютих лобістів Інфантіно був міністр спорту Росії Віталій Мутко, а російські ЗМІ писали про нового президента як про «нашу людину у ФІФА», то все стає на свої місця.

Інфантіно і футболка Путіна

Але повернемося до скандалу, що виник після ролика Віди і Вукоєвіча. Спочатку ФІФА обмежилася попередженням Віде без яких-небудь реальних наслідків для нього. Але завивання росіян, що жадали крові хорватів, ставало все голоснішим, й Інфантіно довелося напружитися. Відігратися він вирішив на Вукоєвічі, якого під тиском ФІФА звільнили з посади помічника тренера збірній Хорватії і оштрафували на 15 тис. швейцарських франків нібито за порушення ст. 57 Дисциплінарного статуту ФІФА (неспортивна поведінка). При цьому ФІФА так і не висловилася з достатньою визначеністю про те, чим саме її не влаштовує фраза «Слава Україні», або якщо справа не в ній, то в чому тоді полягало порушення Вукоєвіча. При цьому сам Інфантіно протягом всього ЧС щільно займався рекламою Владіміра Путіна. Проте його фотосесія з Путіним і з футболкою з написом Putin не привернула увагу дисциплінарного комітету і не була визнана ані рекламною, ані політичною акцією.

Поведінку ФІФА дуже нагадує поведінка Олімпійського комітету зразка 1936 р., і це схожість двох спортивних заходів світового рівня, проведених в двох нацистських державах з розривом в 82 роки, не перестає вражати. Дойчланд Гітлера, в точності як і Росія Путіна, намагалася демонструвати «людське обличчя», але з-під маски постійно лізла неприємна реальність. Так, хоча дойчська/російська влада і розпорядилися на якийсь час Олімпіади/чс-2018 прибрати з преси і з вулиць гасла із закликом знищувати «неповноцінні раси»/українців, спортсмени, які потрапили в ці категорії, не могли безпечно виходити на берлінські/російські вулиці. Але спортивні ж чиновники вважали за краще не помічати таких дрібниць, охоче фотографуючись з Адольфом Хітлером/Владіміром Путіним. До речі, Віде у ФБ вже поступають погрози про те, що він «не виїде живим з Росії», але ані ФІФА, ні керівництво «Фейсбука» не вбачають в цьому нічого негожого.

Українська відповідь, мережева війна і «консерви Кремля, які розкрилися»

До честі українців, вони не змовчали, притому їхня відповідь прозвучала на всіх рівнях. Українські користувачі ФБ понизили рейтинг ФІФА на «Фейсбуку» до 1,6 по п'ятибальній системі, після чого оцінки були заблоковані. Але продовження було ще цікаво: «Фейсбук» почав блокувати облікові адреси українців, які поставили низьку оцінку ФІФА.

Федерація футболу України вже заявила про готовність компенсувати Огнену Вукоєвічу штраф, накладений на нього ФІФА за вигук «Слава Україні», а також запропонувати йому роботу у ФФУ. Крім того, ФФУ має намір підтримати апеляцію Вукоєвіча та його звернення в КАС (Спортивний арбітражний суд), надавши зі свого боку повну юридичну і фінансову допомогу в цьому питанні. ФФУ також має намір підняти питання про неприпустимість політичного тлумачення звернення «Слава Україне», що є в Україні одним із загальноприйнятих варіантів вітання при зустрічі, на наступному засіданні комітету ФІФА в Цюріху.

Отже, Україна громадянська і Україна спортивна поступили в ситуації, що склалася, єдино вірним чином: у відповідь на агресію кремлівської маріонетки Інфантіно вони почали у відповідь війну. Зараз дуже важливо не зупинятися і не йти на сепаратних перемир'я, а воювати до повної перемоги. Тим більше що за великим рахунком Україна в цій війні вже перемогла, проте потрібно добитися повної поразки наших ворогів.

Чому ми вже перемогли? Тому що по підсумках ЧМ-2018, на який, включаючи та підкуп спортивних функціонерів, Росія витратила десятки мільярдів доларів, весь світ дізнався про слова «Слава Україна» і ще про те, що Україна – не Росія. Для багатьох це стало відкриттям, і на користь України максимально розтягнути скандал в часі, оскільки кожен новий його виток розширює число тих, що дізналися про це і закріплює це знання в їх пам'яті.

У Кремлі, схоже зрозуміли, як невдало вони влипнули, і прагнуть дистанціюватися від скандалу. Відповідаючи на питання про ставлення до звернення Віді та Вукоєвіча до українців після перемоги збірної Хорватії над росіянами, Дмітрій Пєсков пішов від теми, заявивши, що, мовляв, «це не наше питання» і взагалі «тут не про політику, тут про футбол». Іншими словами, явно вступати за своїх шестірок Москва не стане.

Тим часом Віда виклав в мережу і другий ролик – розширену і поглиблену версію першого з ще витонченішим троллінгом. Окрім слів «Слава Україне», там фігурує фраза «Бєлград, гори», причому тут же було запущено і пояснення: мовляв, Віда говорив про майбутню зустріч в київському ресторані «Бєлград», де часто збираються футболісти. Цікаво, чи встрянуть в скандал ще і серби,  традиційно промовці у Кремля на підтанцьовці?

Що стосується ФІФА, то вона підставилася за повною програмою. Важливо тільки не дати спустити цю історію на гальмах, а, навпроти, додати їй максимально можливий резонанс. Зокрема, представляється цілком доречним офіційне інформування нашим МЗС властей ЗДА про чергову проросійську кампанію у ФБ – так-так, про те саме блокування облікових записів українців за низьку оцінку діяльності цієї організації. Щось давно Цукерберг не виправдовувався перед Конгресом за співпрацю з Кремлем – цікаво послухати, що він брехатиме цього разу? Що ж до ФІФА, то тут потрібно добиватися якщо не зняття Інфантіно, то як мінімум публічного вимовляння ним слів «Слава Україні». З очевидною метою викласти міжнародній спортивній мафії й іншим кремлівським консервам наочний урок про те, що зачіпати Україну собі дорожче. Враховуючи, що спорт високого рівня – по суті, чиста політика, це якраз той випадок, коли у війну варто вкластися по-великому. Крім того, якщо ми дозволимо російським лакеям піти в тінь, то створимо прецедент, на основі якого Росія зможе закріпити за словами «Слава Україні» репутацію «фашистського гасла». Отже відступати нам теж нікуди і битися потрібно до кінця, а «Слава Україні» повинна з'явитися на офіційній емблемі нашої збірної.

Епоха соціальних мереж дає можливість і простим громадянам взяти участь в цій сутичці з кремлівські наці. Спершу можна посприяти тому, щоб абревіатура Fifa/фіфа придбала в масовій свідомості максимально малошанований сенс. Адже, згідно Великому тлумачному словнику російської мови, «фіфа» – легковажно-вульгарна істота жіночої статі, а абревіатуру FIFA можна розшифрувати не тільки як Federation Internationale de Football Association/Міжнародна федерація футболу, але і як Filthy International Fraudulent Abomination/брудна міжнародна шахрайська мерзота. Ось ці, правильні розуміння абревіатур нам і варто максимально широко запускати в обіг у соціальних мережах

Нас обов'язково підтримають, притому на широкому міжнародному рівні. Футбольні аферисти і кремлівські терористи сильно дістали вже всіх. Отже вигук «Слава Україні!» може знайти новий сенс, ставши гаслом опору міжнародній спортивній мафії, а новий президент ФІФА обов'язково повинен знати, як правильно відповідати на таке звернення.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,фифа,FIFA,Белград,Україна,злочин,ФІФА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.