Сирія. Повстанці відмундіалили ще 35 та поранили 15 військових серед них росіяни

11 липня 2018, 08:27
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
25865
Сирія. Повстанці відмундіалили ще 35 та поранили 15 військових серед них росіяни

Вчора під удар автомобіля смертника Ісламської держави потрапила ціла група сирійських і російських військових. ІДІЛ повідомляє про загибель 35 чоловік і поранено ще 15. Серед загиблих є російські...

Вчора під удар автомобіля смертника Ісламської держави потрапила ціла група сирійських і російських військових. ІДІЛ повідомляє про загибель 35 чоловік і поранено ще 15. Серед загиблих є російські військовослужбовці… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

 Природно, що офіційно підтверджувати ніхто не буде, уточнювати число загиблих – теж.

Характерний, що російські пропагандистські ресурси, які пишуть про Сирію, на цей раз як мінімум не кинулися негайно спростовувати. Видно, заперечувати складно, оскільки з відеофіксацією у ІДІЛ зазвичай все гаразд. Недавній інцидент з місцевими ополченцями, де загинули близько 7 російських військових, навряд чи фіксувався, тому в той раз вони негайно кинулися спростовувати.

Місце, де відбувся напад смертника – на півдні Дераа в безпосередній близькості від території ІДІЛ:

З урахуванням того, що тепер бойові дії переходять у формат анти-партизанської війни, число втрат від нападів може тільки зростати. Тактика бойовиків, особливо бойовиків ІДІЛ, цілком традиційна: набіг – відскік. Для контролю доріг та населених пунктів потрібно мати колосальну кількість військ. Одну-єдину Пальміру були вимушені обороняти близько 3-4 тисяч чоловік, та й то вмудрилися провалити оборону, здавши в кінці 2016 року місто на цілих 3 місяці.

В той же час бойовики з нальоту захопили Карьятейн і тримали його близько трьох тижнів – загалом, пройтися маршем перемоги поки точно не вийде. Якщо ж врахувати, що останній рік і сірійці, і шиїти, та і російські льотчики «утихомирювали» анклави бойовиків заяложеним терором з винищуванням місцевого населення і суцільним руйнуванням інфраструктури, охочих помститися буде чимало.

Підтримувати режим «перемир'я» повинна російська військова поліція, і очевидно, тепер основні втрати від партизанських нальотів припадатимуть на неї.

Є класичне рішення – створення колабораціоністських озброєних формувань, свого роду місцеву поліцію, яка братиме на себе і контроль за територією, і проведення каральних операцій проти партизан, але по-перше, цим потрібно дуже серйозно займатися, а Кремль взагалі незрозуміло, що збирається робити в Сирії в принципі, ну, і по-друге, це заняття надзвичайно дороге.

Американці при всіх їхніх можливостях змогли в Іраку створити і навчити всього лише одну дивізію (т.з. «Золота дивізія»), орієнтовану саме на контрпартизанські дії. «Золота дивізія» на тлі решти всієї іракської армії, безумовно, виглядала дуже серйозно, і саме вона вирішила багато в чому результат облоги Мосула.

Чи потягне сьогоднішня Росія створення такої «Золотої дивізії» у Сирії – невідомо. Поки можна сказати, що таким формуванням можуть стати відомі «Тигри», але проблема «Тигрів» в тому, що це насамперед приватна наймана армія двох сирійських олігархів, а вже потім – все решта.

Та і контролювати всю окуповану Росією територію «тигри» не зможуть – в кращому разі вони можуть бути свого роду «тривожною групою», яка виїжджає на ліквідацію наслідків. А основну тяжкість боротьби все одно нестимуть звичайні військові та російська військова поліція. І як довго триватиме таке становище – сказати зараз неможливо. Скільки це коштуватиме для російського бюджету – неясно.

Ідея Трампа поділити Сирію й віддати Росії якийсь її шматок виглядає у такому разі класичною пасткою – самі Злучені Держави не витягнули окупацію Іраку, витративши на неї близько 2 трильйонів доларів за десять років. У Путіна просто немає таких грошей, та й питання, що він взагалі робить у Сирії, так і залишається без відповіді.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,Сирія,військовослужбовці,поліція,Володимир Путін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.