Слава Україні! «Спорт поза політикою» – Берлін 1936 – Москва – 2018 Світлини.

10 липня 2018, 18:49
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
53081
Слава Україні! «Спорт поза політикою» – Берлін 1936 – Москва – 2018 Світлини.

П’єр де Кубертен з Адольфом Хітлером та МОК у Берліні 1936 року, Джовані Інфантіно з Владіміром Путіним та ФІФА у Москві 2018 року були «поза політикою» й усе робили виключно «для миру, спорту та...

Після політизування гасла «Слава Україні» президентові Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно нагадали про футболку з написом «Путін»…

П’єр де Кубертен з Адольфом Хітлером та МОК у Берліні 1936 року, Джовані Інфантіно з Владіміром Путіним та ФІФА у Москві 2018 року були «поза політикою» й усе робили виключно «для миру, спорту та злагоди»

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*



Нагадаємо, 7 липня збірна Хорватії по футболу в серії пенальті обіграла Росію, після чого колишній гравець київського «Динамо» Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відео-повідомлення із словами «Слава Україні!»

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань в час ЧМ-2018.

Пізніше хорватський федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірній Хорватії і виключила з складу делегації на ЧМ-2018.

Амбасада України у Великобританії відреагувало на те, що в декількох британських топ-медіа гасло «Слава Україні» назвали «націоналістичним», пояснивши, що вираз має патріотичне значення на кшталт «Хай живе Франція», «Та хай живе Королева». Федерація футболу України обурена цькуванням гравця збірної Хорватії і колишнього легіонера київського «Динамо» Домагоя Віда і направила звернення у ФІФА з поясненням сенсу гасла.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: футбол,Москва,Берлин,МОК,чемпіонат світу,Володимир Путін,Олімпіада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.