Колапс. Венесуела – сьогодні, Росія – завтра.

09 липня 2018, 02:19
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
7589
Колапс. Венесуела – сьогодні, Росія – завтра.

Курс болівара у Венесуелі досяг сьогодні 3,5 мільйонів за долар. Рівно місяць тому він був 1,4 мільйона за долар. Рік тому співвідношення було 6200 боліваров за долар, а в 2014 році - 70.

Курс болівара у Венесуелі досяг сьогодні 3,5 мільйонів за долар. Рівно місяць тому він був 1,4 мільйона за долар. Рік тому співвідношення було 6200 боліваров за долар, а в 2014 році - 70… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

По суті, перед нами колапс того, що з величезними зусиллями можна назвати венесуельською економікою. Складові успіху там більш ніж зрозумілі: жахлива крадіжка властей, некомпетентність і зовнішньополітичні вправи. Мафіозне керівництво країни, яке не гребує торгівлею наркотиками, вже не в змозі не тільки розвивати й навіть утримувати ситуацію, але тепер і контролювати те що відбувається.

У венесуельського режиму є два сценарії – обвал і розпад влади з вірогідністю звалювання в цивільний конфлікт та війну (благо революційна армія відчуває себе зовсім непогано, а рентний дохід, на якому сидить армійське керівництво, – колумбійський кокаїн та його транзит через територію Венесуели). Другий сценарій – введення диктатури, яка не вирішить жодної проблеми, але дозволить правлячій мафії ще трохи побути біля керма й потоків. Після чого – повернення до першого сценарію на ще нижчому рівні.

Венесуельські нафтові квоти в ОПЕК вже квапливо ділять. Що, безумовно, цілком об'єктивно: в умовах надлишку пропозиції ніхто няньчиться з конкурентом не буде, а використовуватиме створені їм самим проблеми на свою користь.

Венесуела вже відстає в постачаннях своїм покупцям на декілька місяців, і судячи з усього, скоро буде просто не в змозі виконувати зобов'язання по укладених контрактах.

Причина та ж – жорстока криза не дає можливості купувати необхідні матеріали і устаткування для поточних регламентних робіт (і цей стан триває не перший рік, перетворившись на хронічну проблему). Якщо венесуельські квоти перехоплять конкуренти, а одержувачі будуть вимушені перелаштовувати своє устаткування з венесуельських сортів на якихось інші, зникнення венесуельської економіки стане питанням днів. А далі – вибір із згаданих сценаріїв.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,коллапс,Венесуела,фінанси
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.