Прояви агресії кримчан та чого вони заслуговують?

19 червня 2018, 19:16
Власник сторінки
0
72

Слід відмітити, що випадки смерті в слідчих ізоляторах в Росії стають дедалі частішими. З приходом РФ в Крим вони автоматично перенеслися і на півострів

Прояви агресії кримчан та чого вони заслуговують?

Російська Федерація завжди вирізнялася особливо «дбайливою» державною політикою щодо захисту прав людини та піклування про її життя. Нещодавно світ зміг ще раз в цьому переконатися, коли спливли повідомлення про неприродну смерть трьох ув’язнених в сімферопольському СІЗО-1. Дивно, що ці факти взагалі виявились, адже такі випадки російська влада старанно намагається приховувати!...

Йдеться, зокрема, про смерть кримських татар – Сервера Білялова (69 років) та Іслама Іскерова (39 років). Жертвами неприродної смерті були знайдені також Олег Гончаров (46 років) та Дмитро Шиповник (23 роки). Всі, окрім Іслама Іскерова, були виявлені повішаними в їх камерах перебування, а останній був знайдений з перерізаним горлом в камері для новоприбулих, проте, за найсвіжішими даними, був вчасно виявлений та доставлений до лікарні.

Слід зазначити, що загиблі - не політичні в’язні. Відомо, що Ісламу Іскерову інкримінували ч. 1 ст. 158 КК РФ «Крадіжка». Максимальне покарання, яке йому загрожувало, - два роки позбавлення волі. Сервера Білялова підозрювали в педофілії. Статті, які інкримінувалися Олегу Гончарову і Дмитру Шапошнікову, невідомі.

Є всі підозри вважати, що їх могли довести до суїциду або вбити представники адміністрації СІЗО або ув’язнені злочинці з кримінальним досвідом. Справа одного із загиблих - Сервера Білялова - складалася таким чином, що у нього з’явився шанс незабаром вийти на свободу. Тому виникають сумніви щодо того, чи були у нього причини для самогубства. Сумнівний і суїцид Дмитра Шапошніка, який був знайдений з перерізаним горлом в карцері СІЗО. Справа в тому, що коли людина потрапляє в карцер, його зобов’язані дуже ретельно оглянути і відібрати всі заборонені предмети, якими можна було б собі нашкодити. Ця камера також знаходиться під постійним наглядом співробітників СІЗО. Тому там не так просто накласти на себе руки, навіть маючи таке бажання.

Буває, що ув’язнених поміщають в «прес-хати» (приховані приміщення в СІЗО, існування яких заперечують адміністрації виправних установ) з кримінальниками, які за завданням адміністрації або місцевих авторитетів здійснюють над ними насильство з різними цілями - від вимагання грошей до дачі свідчень. Це може завершитися навіть смертю.

У профільних відомствах Криму про ці смерті нічого не повідомляють. Правозахисники вважають, що адміністрація сімферопольського СІЗО і профільні відомства приховують інформацію, щоб уникнути відповідальності. Відповідно до російського законодавства, вони зобов’язані забезпечувати основні права ув’язнених, перш за все, право на життя. Тому вони однаково відповідальні як за насильницькі смерті, так і за суїциди в ізоляторі. Що саме стало причиною смертей, поки не відомо - її може встановити лише експертиза в рамках розслідування. Цього і добиваються правозахисники.

Слід відмітити, що випадки смерті в слідчих ізоляторах в Росії стають дедалі частішими. З приходом РФ в Крим вони автоматично перенеслися і на півострів, що стане ще одним чинником для знищення українських людей, в тому числі кримських татар.

Так, європейська спільнота ввела міжнародні санкції, проте вони переважно стосуються високопосадовців з величезними рахунками в закордонних банках. Проте не варто забувати, як зовсім нещодавно у 2014 році на вулиці міст виходили люди з лозунгами: «Путін введи війська» і таке подібне. Вони повинні також нести за це відповідальність. Адже на сьогоднішній момент склалася дивна ситуація, коли такі люди мають два паспорти і у потрібний їм момент користуються ними, аби отримати переваги з боку тієї чи іншої держави (вони називають це «халявою»).

Проте до чого все це вище сказане? А до того, що як бачимо, людей в СІЗО вбиває не безпосередньо Путін та його свита, а прості люди та адміністрація, яка, не виключено, щиро ратувала за «повернення» півострова Російській Федерації. В такому випадку вони теж повинні відчути всі «переваги» життя на півострові, коли не буде можливості їздити по «безвізу» з українським паспортом. Світові потрібно нарешті звернути увагу і на простих людей, які щодня підтримують агресію. Для цього необхідно, щоб українська сторона спільно з країнами Європейського Союзу узгодила дії щодо вироблення проекту таких санкцій. Йдеться, зокрема, про підготовку списку людей, які підтримують агресора та здійснюють злочини, як наприклад, в сімферопольському СІЗО, які повинні нести за це відповідальність в повній мірі.

Окрім санкцій, потрібно, аби самі кримчани, які лояльні до України, перестали боятися висловити свою думку та об’єдналися для протистояння агресору. Скільки можна вже мовчати?! Європа, Україна та цілий світ борються за них, а вони просто бояться навіть спробувати повстати проти режиму. Він тріщить по швах, як в самій РФ, так і в Криму. Для остаточної перемоги потрібна максимальна консолідація сил як впливових політиків, так і звичайних людей. Адже ніхто не зможе допомогти кримчанам, якщо вони самі по-справжньому цього не захочуть. А їх істинне бажання можна буде побачити тільки на конкретних вчинках.

Таким чином, порушення прав людини на життя та здоров’я сягнуло свого піку на Кримському півострові. До цього докладають руку не лише кремлівські можновладці, а й прості люди, які підтримують агресора. Для того, аби їм протистояти, потрібно об’єднати зусилля разом з західними країнами та ввести відповідні санкції. Нехай такі люди відчують весь смак перспектив перебування в складі РФ та які послуги може їм запропонувати сама Росія, яка з усіх сторін теж обкладена санкціями. Адже, це дуже зручно користуватися українським паспортом, коли потрібно та їздити по «безвізу», а потім повернутися на півострів та молитися на «царя» та вбивати без суду і слідства звичайних людей!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: політичні в'язні,Протистояння,Крим,вбивство,агресія,катування,жертви,СІЗО,Кримські татари
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.