Форум "Новий курс України" Тимошенко – старі ідеї в новій обгортці.

16 червня 2018, 20:50
Власник сторінки
0
4043
Форум  Новий курс України  Тимошенко – старі ідеї в новій обгортці.

Видовищне шоу, глобальні плани, відсутність фундаментального підґрунтя і реального забезпечення та спроба розширити власний електоральний сегмент.

Не планував, але не втримався і все ж переглянув форум "Новий курс України" Тимошенко, і вкотре переконався у правильності власного ж прогнозу.

Тож на відміну від деяких схвальних відгуків про форум, і не вдаючись до детального інтегрального системного аналізу, зверну увагу лише на декілька ключових аспектів і зазначу:

1.      Незважаючи на досить сильну за формою доповідь Тимошенко, за змістом доповідь  базувалася на декількох положеннях, які не виходять за межі старої цивілізаційної парадигми моделі державної системи. Це є ознакою потенційної нездатності і  небажання змінити всю державну систему і вирішити існуючі системні проблеми. Навіть у разі практичної реалізації заявлених Тимошенко цілей наслідком буде синтез застарілої моделі державної системи, в основу якої буде закладено механізми відставання у розвитку України.  

2.      Форум засвідчив - на цю мить команда Ю. Тимошенко не має рішення українських системних проблем і лише планує їх "віднайти" на протязі 9-ти наступних місяців, що апріорі неможливо без новітніх інтегральних фундаментальних знань у всіх сферах державної і суспільної діяльності, якими команда Тимошенко і запрошені фахівці не володіють. Тож на форумі була озвучена лише декларація про наміри.

3.      Не вирішені задачі узгодження відповідності мети, ключових задач, намірів, заяв і реального інтелектуального, науково-технологічного, інструментального, кадрового тощо стратегічного потенціалу команди Тимошенко, а також наявності стратегічних фундаментальних розробок, включно з новітньою розрахунковою частиною і новітньою системою знань тощо.

4.      Команда Тимошенко не володіє насправді новітніми потужними комунікаціями, інструментарієм і готовою Альтернативною Цивілізаційною Пропозицією, здатною мобілізувати і об’єднати українське суспільство, скорегувати суспільні вподобання і розширити електоральний сегмент кандидата у президенти.

5.      Як шоу форум організовано фахово. Тимошенко як модератор додала декілька балів до власному іміджу.

Але ідея побудови алгоритму сценарію виборчих перегонів на серії форумів і використати це як джерело інформаційного, агітаційно-пропагандистського і комунікативного базису кампанії – програшна, не є достатньою і необхідною умовою і гарантією перемоги на наступних виборах, а навпаки. Адже, незважаючи на амбіції, заявлені пані Тимошенко, однозначно з’явиться потужна альтернативна платформа-контрпропозиція;

6.      Форум Тимошенко був би успішним передвиборчим технологічним ходом лише у форматі інноваційного проекту, який презентується вперше, але, враховуючи суспільну пам’ять про негативні результати аналогічних сценаріїв "Нової країни", Саакашвілі і ряду "нових партій", у короткостроковий період матиме радше ефект відторгнення. Організатори форуму взялися за задачі, вирішення яких знаходяться поза межами їх компетенцій, базових знань, інструментарію і науково-технологічного рівня.

7.      У якості експертів на платформах, за виключенням 2-3 визнаних суспільством метрів суспільної, філософської і правової думки, зібралися ретранслятори чужих ідей, сенсів, словоформ, семантичних конструкцій - ті, хто інсталює власні "напрацювання" з чужих ідей, теорій і текстів.

Всі ці люди не розуміють справжнього вичерпного змісту озвучених ними дефініцій, як не розуміють і того, що автори фундаментальних цивілізаційних ідей ніколи до кінця не розкривають всіх карт, а навпаки, лише вживляють в суспільну свідомість "затравку" – активують і формують суспільні очікування і трансформують суспільну свідомість.

8.      Я так і не почув з боку доповідачів жодного посилання на українських авторів першоджерел фундаментальних ідей, сенсів тощо, які були використані запрошеними на форум фахівцями.

9.      Розкрито сценарій виборчої кампанії Тимошенко, це дозволяє конкурентам вдало і виважено спланувати власні кроки.

Форум відкрив вразливі і слабкі сторони передвиборчої стратегії, тактики,  технологічного, ідеологічного, агітаційно-пропагандистського тощо забезпечення і недоліки роботи команди.

Партійні політ. технологи Тимошенко прорахувалися – замість активації процесів розширення електорального сегменту свого кандидата, запустили механізм пошуку інтегральним сегментом "проти всіх" кандидата, який стане реальною альтернативою до Тимошенко.

А відсутність у команди Тимошенко потужного інструментарію і сценарію з нейтралізації негативу у подальшому зіграє злий жарт.

10.  Команда Тимошенко намагається спрямувати українців по старому цивілізаційному формаційному колу, хоча й під новим брендом і під схвальні вигуки і оплески її клакерів.

11.  Розчаровує відверта нездатність ряду "експертів" форуму до реальної оцінки власного інтелектуального потенціалу, неспроможність до предметного, зваженого і врівноваженого дискурсу, неготовність до консенсусу і до визнання та прийняття правильних обгрунтованих позицій візаві, нетерпимість, тенденційність, низька професійна підготовка, старий світоглядний і науково-технологічний базис, відсутність новітніх знань і будь-яких нових прикладних фундаментальних моделей.

12.  Позитив для українського суспільства - форум задав високу планку для кандидатів у президенти, включно з Тимошенко, і її конкуренти вже сьогодні розпочали нервово шукати варіанти адекватної відповіді на сценарій Тимошенко, а це відкриває реальний шанс для українського суспільства отримати гідного кандидата.

Отже, виборчі перегони розпочалися і обіцяють бути напруженими, цікавими, а інколи і непередбачуваними для широкого загалу.

Суспільство ж має бути прагматичним і обрати не "найкреативнішу бульбашку", яка обіцяє фундаментальні зміни, але лише в майбутньому, а кандидата, який запропонує Український Цивілізаційний Шлях Розвитку, змінить державну систему і реально вирішить системні проблеми.

А "патриції", які загралися, повинні пам’ятати: окрім видовищ, демос потребує ще й хліба.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,президентські вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.