Червона кнопка для президента

24 квітня 2018, 12:46
Власник сторінки
Голова Європейської партії України
0
239

Передвиборча кампанія президента буде побудована виключно у напрямку згортання демократичних свобод, монополізації влади і повного контролю медіапростору.

18 квітня телеканал NewsOne опублікував фрагмент «плівок Онищенка», на якому голос, схожий на голос президента України, обговорює перспективи закриття кримінальної справи проти екс-міністра екології Злочевського. А 20 квітня NewsOne проінформував про реакцію глави держави на оприлюднення плівок: телерадіокомпанія «Експрес-Інформ», кінцевим бенефіціаром якої є Петро Порошенко, припинила трансляцію NewsOne на Київ та Київську область. 

До цього моменту у боротьбі з засобами масової інформації президент загрібав жар чужими руками. Тиск на опозиційні та незалежні ЗМІ чинився Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, фіскальними та контролюючими органами, силовиками, народними депутатами, тощо. Прикладів достатньо: позбавлення права на роботу Савіку Шустеру Київським центром зайнятості, блокада та спроба рейдерського захоплення телеканалу ЗІК, обшуки у редакціях та помешканнях журналістів («Вєсті», «Страна.UA», Громадське радіо), намагання НБУ отримати доступ до банківських рахунків журналістів «1+1», судовий позов проти видання «НВ» та багато інших. У випадку з NewsOne президент особисто долучився до боротьби.

Чим ближче до виборів, тим активніше експерти та громадськість обговорюють питання - які передвиборчі обіцянки запропонує діючий президент українцям? Чим буде забезпечувати собі перемогу? Так от - кандидат в президенти України Петро Порошенко, який не має перспектив потрапити навіть у другий тур у 2019 році, не пропонуватиме українцям підвищення рівня життя, росту економіки, ліквідації безробіття, зниження росту цін та інфляції. Його передвиборча кампанія буде побудована виключно у напрямку згортання демократичних свобод, монополізації влади і повного контролю медіапростору.

Останні дослідження свідчать, що телебачення все ще утримує лідерські позиції у формуванні громадської думки і є основним джерелом споживання новин. І довіра до ТБ перевищує навіть довіру до Інтернету.    

Тому, на прикладі NewsOne, переконуємось, що президент робитиме все аби створити таку собі «червону кнопку», яка одним особистим натисканням гаранта відключатиме неугодні телеканали. А підконтрольні мас-медіа, тим часом, формуватимуть думку про безальтернативність кандидатури Порошенка на посаду президента.

Усі кандидати в президенти від опозиційних партій повинні зрозуміти, що за існування демократичних свобод потрібно боротися з діючим президентом не словом, а ділом. Інакше, можна і не ходити на президентські вибори, і поставити хрест на європейському майбутньому України.

27-28 квітня Європейська партія їде на з’їзд Альянсу демократів і лібералів за Європу, щоб ініціювати голосування в Європейському Парламенті резолюції щодо обмеження свободи слова в Україні та створення персонального санкційного списку ворогів свободи слова в Україні – «списку Шустера». Пропонуємо усім демократичним силам підтримати нашу ініціативу, долучитися до формування списку ворогів свободи слова в Україні і боротися кожен день з тими, хто знищує свободу слова в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Свобода слова,Савик Шустер,президентські вибори,Микола Катеринчук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.