Хюґе по-українськи

17 квітня 2018, 12:21
Власник сторінки
Голова Європейської партії України
1
1918

«Хюґе по-українськи» – це закінчення війни на Сході, відчуття власної безпеки, реальні кримінальні розслідування корупції у владі


16 квітня своє національне свято відзначала країна, яка стабільно очолює рейтинги найщасливіших країн світу – Данія. По усьому світу набирає популярності хюґе – стиль життя по-данськи. Це поняття не має точного перекладу, але означає відчуття максимального щастя та комфорту тут і зараз. 

Данці пишаються своєю країною і платять найвищі податки у Європі, які можуть сягати 60% прибутку. У 2016 році данці, вдумайтесь (!), не лише різко розкритикували свій уряд за пропозицію зменшити податковий тягар, а й відмовились це робити! Звучить, в наших реаліях, як невдалий жарт. А, втім, це правда. 

Високі податки гарантують данцям щедрі соціальні виплати та якісні послуги від держави. Податки є основою побудови комфортного і безпечного суспільства, а не збагачення олігархічної влади. Данці взагалі не розуміють, що таке «схеми», «відкати», «хабарі». Хто дивився серіал «Уряд» про кабінет міністрів Данії, можливо, пригадає, як чоловік прем’єрки був змушений продати акції підприємства, яке отримає прибуток від державного замовлення, ініційованого прем’єркою? Чи ж не мрія це українських корупціонерів – через різних родичів, кумів, сватів, будь-якими способами будувати схеми, перемагати в тендерах, тощо?

Останні соціологічні дослідження в Україні свідчать, що «хюґе по-українськи» – це закінчення війни на Сході, відчуття власної безпеки, реальні кримінальні розслідування корупції у владі, зниження цін на продукти, зростання зарплат, зниження тарифів, соціальний захист, тощо. 

Поки політико-олігархічні клани, заради власного збагачення, ґвалтують Україну протягом вже майже 27 років, у нас залишаються незадоволеними базові потреби піраміди Маслоу. За даними ООН, 60% населення України живе за межею бідності. Не думається про духовність та культурний розвиток на голодний шлунок. 

Для того, щоб Україна нарешті піднялась у рейтингу щастя із 138 місця між Суданом і Того, необхідно назавжди попрощатися з олігархами при владі: здійснити конституційну реформу, провести вибори за пропорційною системою, знищити корупцію, зруйнувати монополії, забезпечити верховенство права. Це і є дорожня карта наступного президента і парламенту у побудові моделі щастя по-українськи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Дания,Катеринчук,безпека,боротьба з корупцією
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.