Україна не закінчить війну, поки влада годуватиме окупантів, - Богдан Яременко

15 квітня 2018, 12:51
Власник сторінки
0
92

Чимало українських підприємців продовжують заробляти в Росії та окупованому Криму навіть після запровадження санкцій.

Україна не закінчить війну з Російською Федерацією, доки українські чиновники й бізнесмени торгуватимуть з окупантом, підживлюючи тим самим його економіку. Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив очільник Київської міської організації УКРОПу, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко.

«Захищати ринки – це захищати війну. Ми її ніколи не закінчимо, якщо годуватимемо окупанта. Моральне зобов'язання Української держави перед своїми громадянами – не торгувати з ворогом і не підживлювати його економіку», – зауважив він.

За словами укропівця, чимало українських підприємців продовжують заробляти в Росії та окупованому Криму навіть після запровадження санкцій. Приміром, колишній заступник голови Адміністрації Президента, мільярдер Юрій Косюк перереєстрував свій бізнес на анексованому півострові за російськими законодавством.

Водночас на металургійному ринку Росії працюють підприємства компанії «Метінвест», що належить олігарху Ринату Ахметову. Автобуси марки «Богдан» продаються на території держави-агресора під назвою Kuzbas. Ще донедавна в Липецьку працювала кондитерська фабрика президента Петра Порошенка. За підрахунками експертів, тільки у 2016 році компанія глави Української держави сплатила до бюджету РФ до 16 мільйонів доларів податків.

«Це питання війни та миру, питання виживання. Якщо ти залежиш під час війни від того, хто на тебе напав, то або здасися, або програєш», – наголосив представник УКРОПу.

Богдан Яременко зазначив, що за три роки каденції чинного складу парламенту народні депутати від УКРОПу зареєстрували чотири законопроекти щодо санкцій проти РФ. Проте провладні фракції не підтримують подібних ініціатив.

«Українській владі вигідно не допустити російського співака чи роздути скандал навколо серіалу, але треба займатися країною й мати стратегію. Слід думати не про гроші, а про те, як жити далі», – підкреслив укропівець.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Україна,російська війна,Партия УКРОП
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.