У Києві відбулося засідання Громадсько-експертної ради УКРОПу з питань освіти

22 березня 2018, 21:47
Власник сторінки
0
25

21 березня в центральному офісі УКРОПу в Києві відбулося засідання Громадсько-експертної ради (ГЕР) партії з питань освіти.

У роботі взяли участь представники «Українського об’єднання патріотів», а також учителі, вихователі, директори та завідувачі шкіл і дитячих садочків з майже двадцятьох областей України.

Вони обговорили пропозиції до законодавства в освітній сфері, зокрема щодо діяльності опорних шкіл. Відповідний законопроект наразі розробляє голова громадсько-експертної ради, народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич.

За її словами, опорні школи почали створювати наприкінці 2015 року, однак діяльність таких закладів досі не регламентує жоден законодавчий акт.

«Ми розуміємо, що треба напрацювати законодавство для таких навчальних закладів. Хто, як не ми, маючи потужну громадсько-експертну раду фахівців у цьому середовищі, може взяти на себе відповідальність за закон про опорні школи», – наголосила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що майбутній закон має корелювати з реформою освіти й децентралізацією. Опорні школи необхідно відкривати відповідно до розподілу освітніх округів для забезпечення рівного доступу до освіти дітей з усіх регіонів.

Також Громадсько-експертна рада напрацювала низку пропозицій до законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про позашкільну освіту».

«Ми працюємо над тим, щоб наші законопроекти були інноваційними й ішли на випередження часу. Наші ініціативи дозволять освіті не просто виживати, а й розвиватися», – зауважив голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко.

Крім того, на засіданні домовилися напрацювати пропозиції до законопроекту про професійну та професійно-технічну освіту. Наразі відповідний документ готує спеціальна робоча група при Міністерстві освіти. Паралельно укропівці подадуть свої пропозиції до законопроекту щодо фахової передвищої освіти у частині діяльності технікумів і коледжів.

«Ми розробимо конкретні документи, які будуть корисними для людей. Наша зустріч має сприяти вирішенню складних питань на місцях. Тепер це залежатиме від усіх присутніх», – зазначила Ірина Констанкевич.

Зі свого боку, освітяни звернули увагу на низку проблем у регіонах. «Освіта перебуває у стані стагнації, принаймні у нашій області. Освітня реформа не рухається. Це повязано передусім з відсутністю волі влади», – заявила заступник голови комісії з питань освіти Кіровоградської обласної ради Тетяна Гуменюк.

"Якщо хочете мати ефективне законодавство - створюйте його самі, тому що коригувати кимось підготовлені документи набагато складніше. На жаль, у нас дуже часто за гарними словами приховується безліч проблем, які потім виявляються при реалізації закону на практиці. В УКРОПі є потужний експертний ресурс для того, щоб випрацювати реально діючі закони на користь громадян, і передусім, це стосується реформування освітньої галузі", - прокоментував подію лідер Донецького УКРОПу Олександр Меланченко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: законодавство,Україна,освіта,Партия УКРОП
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.