«Братство»: між ZIK-ом та Медведчуком.

29 березня 2018, 15:34
Власник сторінки
0
499
«Братство»: між ZIK-ом та Медведчуком.

Про майбутнє українських медіа

Російсько-українська війна триває не лише на полях бою Донбасу, а й в інформаційному полі. Притому, інформаційна війна – це війна за розуми людей, їхні переконання та голоси на виборах. В деяких аспектах інформаційна війна є більш важливішу за реальну, так в ній не гинуть люди, але в випадку поразки ставленики агресора та «зелені чоловічки» ризикують з’явитися в парламенті, уряді та армії без жодного пострілу та протидії.

Вчора, 29 березня, небайдужі громадяни, активісти разом з «Братством» Дмитра Корчинського розпочали пікетування (так звану «облогу») Телеканалу ZIK з вимогою недопустити купівлі телеканалу кумом Путіна Віктором Медведчуком.

В чому ж причина? Телеканал ZIK виріс на всеукраїнський рівень з регіонального телеканалу.

Контент на телеканалі є 100% українським. Редакційна політика не допускає трансляцію російських гівно-серіалів та передач, як практикували інші телеканали (ТРК «Україна», ICTV).

Телеканал не має «орків» в своєму продакшені та серед акторського складу, як практикує приміром 1+1 Коломойського та «дочірнє підприємство» 95 квартал. Для прикладу недавній скандал навколо політичної позиції акторів серіалу «Свати», запрошення на роль Ольги Винниченко яка знімалася в російському пропагандистському фільмі виробництва НТВ - «Воєнний кореспондент» про «гордих апалченців і карателів нацистів, алкашів, вбивць ЗСУ».

ZIK не допускає помилок в географії. Вони не «помиляються» і їм не доводиться вибачатися за те що Крим зникає з мапи України, як це трапляється з СТБ (приватна власність) і Першим національним (отакої, державний телеканал не знає як виглядає Україна).

Так чому ж причина, навіщо Медведчуку ZIK? Першою в голову приходить думка, про наміри «вбити» український канал. І ця думка невірна.

Медведчук займається системною скупкою українських медіа, особливу увагу приділяючи проблемним об’єктам. Нещодавно він придбав NewsOne в Мураєва. Веде перемовини щодо купівлі 112-го телеканалу, враховуючи «віджим» телеканалу Адміністрацією Президента – ця дія проходить зі згоди Банкової.  За повідомленням блогерів, Медведчук нещодавно став кінцевим бенефиціарним власником «24 каналу».

Така концентрація українських медіа в одних руках призведе до активного формування суспільної думки українців в потрібному Москві напрямку.

Очевидно проросійські сили готуються взяти реванш на майбутніх президентських та парламентських виборах. І їм потрібні різні медіа з різною аудиторією, як патріотично-українською так і радянсько-ностальгуючою. Інформаційна війна не має очевидних таборів та кордонів.

Звичайно ZIK-у закидають «запрошення» на ефір Портнова. Щоправда, для мислячих людей бридкі ці дешеві маніпуляції. Усім подобається скандал та дискусія в ефірі. Після перемоги Революції Гідності Скрипін запрошував в студію Громадського Царьова (екс-депутат сєпар з «Партії регіонів») і Чечетова (позаштатний радний Януковича) і всім сподобалося, дискусію розібрали на цитати і її можна передивлятися по багато разів.

Крім того, переважна більшість українських ЗМІ (навіть прогресивна, європейська, заснована Георгієм Гонгадзе «Українська правда») транслювала в автоматичному форматі прес-конференцію екс-президента Віктора Януковича що проходила в РФ. На секунду, не трансляцію суду, не трансляцію допиту чи свідчень, а дешевий вій біглого екс-президента. Для прикладу прес-конференцію чинного президента онлайн не транслював майже ніхто. Напевно послухати відповіді на питання Петра Порошенка, навіть у випадку якщо він займається публічним окозамилюванням по проблемним питанням, менш актуальна ніж чергова брехня про «державний переворот» в Україні.

Єдине зауваження, до пані Влащенко, в гостях у якої вчора був Корчинський. Вона не змогла на потрібному рівні дотримуватися дискусії та ставити проблемні запитання «гостю», спілкуючись з Портновим, як зі старим другом. Можливо виникають сумніви з приводу професійної кваліфікації пані Влащенко…

Але наразі,  більш актуальнішим питанням є захист українських медіа від впливу Медведчука, який може діяти як грошима так і силою (між іншим нещодавно ZIK оголошував про спробу силового захоплення). Тож, закликаю долучитися та підтримати цілодобове пікетування ZIK-у з метою не допущення купівлі телеканалу Віктором Медведчуком.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Медведчук,1+1,телеканал Интер,Дмитрий Корчинский,телеканал 1+1,Виктор Медведчук,Корчинський,ZIK,Дмитро Корчинський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.