Волинська земля на порозі дерибану

14 березня 2018, 13:17
Власник сторінки
0
123
Волинська земля на порозі дерибану

Конкурс в Волинський геокадастр - без громадськості, без відкритості та зі старими обличчями.

Головне управління Держгеокадастру в Волинській області неодноразово опинялося в прицілах журналістів та громадськості. Правоохоронні органи в 2010 році розслідували справу, про викрадення державних актів на право власності земельних ділянок та подальша їхня реалізація.

Справа не дійшла до суду, обмежилася лише відшкодуванням заподіяної шкоди спеціалістом одного з відділів. Подейкують, що до викрадення була причетна Світлана Шеремета, яка раптово звільнилася з управління та вклала отримані незаконним шляхом гроші в підприємницьку діяльність.

На сесії обласної ради, у вересні 2017 року, Шеремета озвучила тезу, що Держгеокадастр за своїм корупційним існуванням не має право на подальше існування, аргументуючи тим що, дана структура не може надавати дозвіл на розробку проектів відведення земельних ділянок, погоджувати ці проекти, проводити державну землевпорядну експертизу та реєструвати ділянку в державному земельному кадастрі.

Сьогодні, Світлана Шеремета, член Асоціації землевласників України бажає очолити місцевий Держгеокадастр, тому намагається заробити собі авторитет, шляхом гучних заяв та виступів, а також привернути до себе увагу. Так, 13 березня Світлана Шеремета пройшла уже другий етап конкурсу на посаду очільника Держгеокадастру в Волинській області. Лишився лише третій етап який загрожує стати формальністю. 

Слід відмітити, що Світлана Шеремета є підприємцем та займається виготовленням документації з землеустрою. В вересні 2016 року, виготовляючи документацію учасникам АТО (!), оголосила нечувану для Волинської області вартість в розмірі 19 тисяч гривень, витратила на розробку документацію 1 рік та повернула документи без проведення експертизи. [http://www.volynpost.com/news/101735-na-volyni-v-atovciv-pretenzii-do-zemlevporiadnyka-vona-kazhe-scho-ce-fejk]

Учасників АТО обурила дана ситуація, вони вирішили подати скаргу до Держгеокадастру, з метою розгляду відповідності сертифікації даної особи, проте не отримали відповіді.

За словами землекористувачів, Шеремета часто виступає лише збирачем замовлень, що переадресовуються до реальних сертифікованих спеціалістів, заробляючи на посередництві.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Земля,волынь,конкурс,земельный кадастр,кадастрова карта,кадастр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.