Як на Полтавщині прикривають нецільове використання коштів

21 березня 2018, 18:30
Власник сторінки
Лідер Полтавського представництва партії "Успішна країна"
0
26
Як на Полтавщині прикривають нецільове використання коштів

До 26 березня 2018 р. оголошений тендер на проведення ремонтних робіт ПОКП «Аеропорт «Полтава». За даними Prozorro, на капітальний ремонт Полтавського міжнародного аеропорту планують витратити близько 45 млн. грн.

Із них: понад 26 млн. грн. на капітальний ремонт існуючої будівлі аеропорту, 8 млн. грн. – на ремонт штучної злітно-посадкової смуги, руліжної дорожки та перону, понад 8,5 млн. грн. – оснащення зовнішнім сітковим огородженням. Варто нагадати, що ці кошти, у більшій мірі, взяті з ремонту доріг.

Андрій Пісоцький хоч і добув освіту з «Економіки підприємства», але очевидно його не навчили проводити SWOT-аналіз проектів та рішень. Адже, термін окупності та, взагалі, питання окупності, ПОКП «Аеропорт «Полтава» ніким не досліджувалось! Черговий приклад прийняття нераціональних рішень управлінцями. Попередньо, ми проводили  у мережі Facebook та особисто під час зустрічей з полтавцями. Мешканців Полтави більше турбує стан доріг, а не аеропорт, але ж хто буде слухати громаду! За даними Державної прикордонної служби України, у 2017 р. повітряний кордон переткнуло лише 17% українців. Це не багато й не мало, однак ті, хто можуть дозволити авіа переліт, можуть дозволити і оплатити квитки до найближчого аеропорту – Київ чи Харків.

Без сумнівів, відновлення діяльності ПОКП «Аеропорт «Полтава» – гарна ідея, але не ціною доріг, які і без цього у плачевному стані. Та й, у цілому, в області є ряд галузей, які потребують більшої уваги.

Минулого разу Володимир Гройсман прилітав на вертольоті з ревізією стану доріг, можливо саме через його вподобання чиновники надали пріоритет саме аеропорту, а не дорогам.

Також, варто відмітити, що програмою Гройсмана у 2018 р. на будівництво та ремонт доріг в Україні передбачено витратити майже 47 млрд грн. Але ж на Полтавщині кошти перерозподілили на користь ПОКП «Аеропорт «Полтава», і як же «викрутяться» управлінці у цьому випадку: визначену протяжність доріг відремонтувати потрібно, а коштів немає.

А все просто, чиновники будуть залучати інвесторів на відбудову дорожньої інфраструктури.

Від так, найбільші місцеві інвестори ТОВ «Стасі Насіння» та ТОВ «Піонер» погодилися вкласти кошти у будівництво нової дороги загального користування. У свою чергу Полтавська ОДА також виступатиме замовником будівництва. Тож побудована дорога становитиме державну власність.

Така ситуація спостерігається поки що тільки у Диканському районі, проте впевнений, що у майбутньому вона буде непоодинока. Шляхом знаходження впливових важелів на підприємців на Полтавщині будуть відремонтовані дороги. Тільки тепер це називається не «відкат», а інвестування.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.