СУПРУН ХОЧЕ ЗАБРАТИ У 10 МІЛЬЙОНІВ УКРАЇНЦІВ ВОДІЙСЬКІ ПОСВІДЧЕННЯ

13 березня 2018, 13:17
Власник сторінки
Лідер Полтавського представництва партії "Успішна країна"
0
77
СУПРУН ХОЧЕ ЗАБРАТИ У 10 МІЛЬЙОНІВ УКРАЇНЦІВ ВОДІЙСЬКІ ПОСВІДЧЕННЯ

Міністерство охорони здоров’я України має на меті затвердити нові норми та порядок проходження медичного огляду для водіїв. Проект даного нормативно-правового документу розміщений на сайті понад тиждень тому, однак вже викликав дике обурення українців.

Супрун хоче лишити права керування громадян із сколіозом, гемороєм та гіпертонією. Але це не весь перелік. Далі більш безглуздіші причини обмеження для водіїв – поганий слух, проблеми з серцем і судинами, грижа, тиск, доброякісні пухлини, шрами, ендокринні порушення, відсутність фаланг на кінцівках.

Та чи хтось замислювався, яка кількість аварій сталася через фізичні вади водіїв, а яка через пиятику та недотримання ПДР?

В Україні аудиторія глухих налічує понад 100 тис. чоловік. Лише у Києві нараховується 40 тис. осіб. Це уразлива категорія населення, яка почасти зіштовхується з проблемами працевлаштування. Далеко не кожний роботодавець бажає приймати їх на роботу. Саме тому переважна більшість українців з вадами слуху реалізовують себе як водії чи перевізники. Їх часто можна зустріти, скориставшись такими мобільними додатками, як «Uber», «Uklon» та «Тачку!». Також немало людей з вадами слуху серед водіїв вантажних служб.

Також досить поширеною проблемою у дорослого населення за сучасних умов є відсутність фаланг на кінцівках рук. Українці здобули її через недбалість під час роботи на об’єктах промисловості, а також у період воєнних дій у зоні АТО. Але ж відсутність однієї чи декількох фаланг не позбавляє фізичної можливості водія тримати кермо? Звідси виникає й нова корупційна складова. Кожен водій знає вартість довідки про медичний догляд та місце її отримання. Тому нічого нового не відбудеться, лише тільки нові ризики вчинення корупційних правопорушень додадуться, та вартість послуги збільшиться у рази.

І нарешті ми дійшли до родзинки нового Проекту Супрун – сколіозу. На її думку, це «найвагоміша» причина для позбавлення права керувати транспортним засобом.

Як відомо, це захворювання родом із дитинства. І якщо раніше кількість осіб зі сколіозом сягала до 5 учнів у середньому класі школи, то на сьогодні ситуація куди гірша. Діти більшість часу проводять за комп’ютером, сидячи у неправильному положенні.

Таким чином, статистика – плачевна. Близько 80% українців знайомі із даним захворюванням. Близько 10 млн. українців (не беручи дані тимчасово окупованих територій України) мають проблеми з опорно-руховим апаратом, і повністю цього позбутись майже неможливо. Відтак, через підліткову байдужість до себе, 10 млн. осіб у найближчі 5-10 років можуть позбутися права керування автівкою.

Перфекціонізм Супрун до добра не доведе. Медогляд в Україні – суто формальна та корупційна процедура. Невже пані Супрун дійсно вважає, що після її нововведення побільшає здорових водіїв? Навряд! Проте зросте вартість медичних довідок та рівень корупції серед українців.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.