ГАРНА НОВИНА ДЛЯ ЕКСПОРТЕРІВ!

19 березня 2018, 11:54
Власник сторінки
1
144

= Погана Новина Для Чиновників-Корупціонерів


Завтра нарешті буде #ПромДень в Раді. Один з ключових - законопроект №7365 #На_Захист_Українських_Експортерів, який розроблено командою РПЛ разом з Business Ombudsman Council - Ukraine та Програма USAID "Лідерство в економічному врядуванні". А Прем'єр-міністр Volodymyr Groysman навіть включив його до ТОП-35 найважливіших економічних законодавчих ініціатив.

 

Через #7365 ми суттєво обмежимо сферу застосування санкцій ЗЕД (фактично до випадків загрози нацбезпеці у т.ч. економічній), а також встановимо чіткий регламент їх застосування на рівні закону. Усуваємо надмірний, необґрунтований та корупціогенний адміністративний тиск на українських експортерів та інших суб'єктів зовнішньо-економічної діяльності (ЗЕД), пов'язаний із застосуванням МЕРТ спеціальних санкцій ЗЕД.

 

Санкції щороку застосовуються до кількох сотень підприємств (1,5-3% суб'єктів ЗЕД). Проте ризики наразитись на них навіть за незначне порушення валютного чи митного законодавства (за які і так передбачена значна відповідальність), це справжній "Домоклів меч" для усіх експортерів.

 

Якщо чиновники МЕРТ схочуть, вони сьогодні можуть навіть приЗУПИНИТИ діяльність підприємства, використовуючи сумнівні санкції ЗЕД. Це шлях до корупції, нечесної боротьби з конкурентами та падіння експорту!

Більшість санкцій ЗЕД накладаються МЕРТ за прострочення граничних термінів повернення валютної виручки. Однак валютним законодавством передбачено 0,3% пеню за кожен день прострочки від суми неодержаної виручки.

---
МИ ПРОПОНУЄМО:


1) усунути подвійну відповідальність за одні й ті самі правопорушення у сфері ЗЕД, а також суттєво звузити сферу застосування спецсанкції у вигляді тимчасового зупинення ЗЕД лише до загроз національній безпеці, в тому числі економічній;


2) вповноважити СБУ на формування єдиного системного підходу до визначення дій, котрі відносяться до посягань на національні інтереси;


3) скасувати такий вид корупційних спецсанкцій як індивідуальне ліцензування та встановити чіткий ризик-орієнтований порядок застосування інших спецсанкцій у сфері ЗЕД - штрафу та тимчасової зупинки діяльності.

 

Це збільшить експорт і реально поліпшить бізнес-клімат! 

---
Дякую Андрій Парубій за підтримку промислових пріоритетів та Олег Ляшко за "залізну хватку" в інтересах української економіки!

 

www.facebook.com/Halasiuk/posts/2091842204424740

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.