СОЛОМОНОВЕ РІШЕННЯ ПО ЛІСУ-КРУГЛЯКУ

15 березня 2018, 16:40
Власник сторінки
0
101
СОЛОМОНОВЕ РІШЕННЯ ПО ЛІСУ-КРУГЛЯКУ

У вівторок Рада голосуватиме законопроект №5495 про збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.


У 2015 році ми в парламенті прийняли 10-річний мораторій на експорт лісу-кругляка з України. На повну, по всіх деревних породах, він запрацював у 2017 році. Результати дії мораторію лише за цей рік:


+2 млрд грн додаткових інвестицій;
+тисячі нових робочих місць по всій країні;
+4 млрд грн несировинного експорту;
+400 млн грн додаткових податкових платежів до бюджету.


Позитивні ефекти могли б бути в рази більші, якби не контрабанда лісу-кругляка. Для виправлення ситуації ми пропонуємо криміналізувати цей злочин. Це одна з ключових новацій законопроекту №5495 про збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів. Порушуєш мораторій, незаконно вивозиш ліс за кордон – відправляйся в тюрму на 3-7 років. За рецидив – до 12 років.


Величезних зусиль коштувало не лише прийняти, а й зберегти мораторій! Незважаючи на шалений тиск та кредитний шантаж з боку Євросоюзу та необґрунтовані обіцянки Президента про відміну мораторію.


Головний аргумент опонентів мораторію, що він мовляв протирічить угоді СОТ та Угоді про вільну торгівлю з ЄС.


Насправді жодного порушення міжнародного права немає! Адже мораторій “підпадає” під пункт g статті XX Угоди СОТ “Загальні виключення”: “…збереження природних ресурсів, які вичерпуються, якщо такі заходи застосовуються разом з обмеженням внутрішнього виробництва чи споживання”. Законопроект якраз запроваджує такі внутрішні обмеження. Його прийняттям ми забираємо останній аргумент у опонентів!


Впевнений, нам з Олег Ляшко та однодумцями вдалось запропонувати “Соломонове рішення” - збережемо мораторій на експорт лісу-кругляка та знімемо всі ризики на дипломатичному фронті! Сподіваюсь парламент підтримає українські інтереси і проголосує ЗА!

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.