РЕЗУЛЬТАТИ ГОНТАРЕВОЇ І КО

01 березня 2018, 13:12
Власник сторінки
0
51
РЕЗУЛЬТАТИ ГОНТАРЕВОЇ І КО

Моя стаття "Як Нацбанк послаблює промисловість та економіку України і чому треба міняти монетарну політику та голову НБУ", написана півтора роки тому, на жаль, досі актуальна.

1) Нацбанк РОЗДМУХАВ СИСТЕМНУ БАНКІВСЬКУ КРИЗУ, створюючи нові дисбаланси та системні ризики для економіки, знищуючи довіру суспільства та інвесторів до фінансової системи, а також до національної економіки та держави в цілому.

2) Нацбанк ПОСЛАБИВ УКРАЇНСЬКУ ПРОМИСЛОВІСТЬ та реальний сектор економіки, погіршуючи їх конкурентні позиції, стримуючи динамічне відновлення виробництва, його експортний потенціал та "рух догори" в ланцюгах створення доданої вартості, блокуючи можливості модернізації країни та формуючи штучну залежність від паліативної допомоги МВФ.

3) Нацбанк ЗРОБИВ НАСЕЛЕННЯ ЗНАЧНО БІДНІШИМ через шокове знецінення гривні (девальвацію), значний стрибок цін (інфляцію) та втрату частини банківських вкладів у "зачищених" НБУ банках.

---
Помилковість та деструктивність політики НБУ полягає в тому, що замість проведення скоординованих з урядом заходів, спрямованих на порятунок вкладів населення та підприємців і збереження довіри до національної банківської системи, максимальної орієнтації на потреби реального сектору економіки й відновлення його кредитування, а також створення умов для залучення інвестицій та збільшення експорту, НБУ вдався до непрозорого та невмотивованого "демонтажу" банківської системи (без належної компенсації втрат вкладників), встановлення штучних регуляцій, реалізації політики "дорогих грошей" для власної економіки та збільшення залежності від закордонних кредитів.

---

https://www.segodnya.ua/…/yak-nacbank-poslablyu-promislovst…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: НБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.