Успішність країни ім. Клименко

29 січня 2018, 10:37
Власник сторінки
0
74
Успішність країни ім. Клименко

Гарна назва «Успішна країна», та чи стане краще простим українцям від її діяльності.


Експерти разом з активістами центру "Ейдос" продовжують аналізували діяльність та фінансові звіти політичних партій, керівники яких  переховуються в Росії. Зокрема, мова іде про колишнього міністра Олександра Клименка та  його кишенькове об’єднання «Успішна країна» в якій він займає посаду «почесного» голови та постійно навчає колишніх одноплемінників життя на кшталт Солженіцина  «Как нам одустроить  Украину».

Нагадаємо, у жовтні 2015 року парламент  підтримав закон, який передбачає фінансування політичних партій бюджетним коштом.

Крім отримання коштів з бюджету, політичні партії повинні ще й звітувати перед громадянами: подавати фінансові звіти про майно, доходи, видатки та фінансові зобов'язання до Національного агентства з питань запобігання корупції і оприлюднювати їх на власних офіційних сайтах.

Політична партія представника донецького олігархічного клану та партнера "сім'ї Януковича" Олександра Клименко створив політичну партію  "Успішна країна",  ставши «почесним» головою, як старі часи В. Януковича та створив дієвий механізм, не показувати своїх спонсорів.

Вона зареєструвала громадську організацію з однойменною назвою і таким же логотипом, як у партії, і тепер основні платежі проходить через неї. Більше того, у третьому кварталі 2016 року основним спонсором партії була та ж організація.

"Успішна країна" — це партія, лідер та «почесний» голова якої переховується у сусідній державі. Це одна з багатьох партій, яка зародилася внаслідок розпаду Партії регіонів і працює на дестабілізацію ситуації в Україні. Вливання коштів на її розвиток не зменшується, реклама виготовляється і партія повноцінно функціонує.

Клименко втік з країни під час Революції гідності в ранзі міністра доходів і зборів.

За даними Генпрокуратури, проти екс-міністра відкрите кримінальне провадження за частиною другою статті 164 Кримінального кодексу. Вона передбачає позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Також, Клименко підозрюється у вчиненні інших кримінальних порушень, але досудове розслідування призупинене у зв'язку з переховуванням підозрюваного.

Партійні рахунки

На початку 2016 року рахунки партії були відкриті в Укрсоцбанку та банку "Юнісон". Власником останнього є сам Клименко — почесний голова "Успішної країни".

У  2016 роц1 НБУ ввів в "Юнісонбанк" тимчасову адміністрацію та оголосив його неплатоспроможним, тож партія відкрила рахунок ще й в Укргазбанку.

Офіси партії:

Головний офіс на Жилянській, 110 площею 105 кв. метрів партія орендує у ТОВ "Компанія "Ековторресурси", кінцевим бенефіціаром якої є Андріас Караоліс з Кіпру, а засновником — компанія з Віргінських островів. Керівник фірми в Україні — Юлія Баришнікова. Вартість оренди — 22 тис грн.  щомісяця.

В кінці першого кварталу партія наймала три офіси — два у Києві та один у Житомирі, а в кінці червня були взяті в оренду ще три — у Дніпрі, Харкові та Покровську, Донецька область. Це свідчить про серйозність намірів партії і про те, що московські гроші Клименка безперешкодно заходять в Україну.

Цікаво, що за жоден офіс, крім офісу на Жилянській, партія не сплачує орендну плату і не вказує, що це преференція.

Головні спонсори

Фінансових внесків від юридичних осіб за перший та другий квартали не було, проте фізичні особи партії за перші шість місяців 2017 року поповнили партійний бюджет майже на 1,4 млн. грн. Хто ці люди?

По-перше — Наталія Дмітріченко голова політради партії і соратник Клименка, яка замінила Марину Дедушеву. Вона мала відношення до наглядової ради банку "Юнісон" .

По-друге — брати Євген та Олександр Качури. В часи коли Клименко очолював податкову службу, Євген був куратором АРК та Севастополя, а Олександр — першим заступником міністра охорони здоров'я при Раїсі Богатирьовій, а до того очолював цю сферу в Донецькій області. Так і хочеться вимовити фразу відомого письменника «А шо наші в городе».

Загалом, красива назва «Успішна країна», та чи стане краще простим українцям від її діяльності. Українці пам’ятайте хто такий Віктор Янукович його вірний слуга та підданець Олександр Клименко, які сидять у Москві та тільки мріють про повернення під «крило»  старшого брата для нового дерибану України.  

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Клименко,успішна країна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.