Синод зради.

26 вересня 2017, 13:50
Власник сторінки
0
423
Синод зради.
Митрополит Лазар (Щвець) благословляє керівника МНС РФ в Криму

Кажуть, що друзі пізнаються в біді?

Релігійне життя в Україні є дуже строкатим. В традиційному, для більшості українців православ’ї, присутні дві найбільші конфесії:

-     Українська православна церква Московського Патріархату;

-     Українська православна церква Київського Патріархату;

Так історично склалося, що перша контролюється Російською православною церквою, а друга декларує прихильність до Вселенського Патріарха  (м. Константинополь), проте є самостійною в власному управлінні.

При цьому УПЦ (МП) системно заперечує власну залежність від Російської православної церкви. Так чи це насправді? Пропоную поглянути на Крим.

Кажуть, що друзі пізнаються в біді?

Офіційний сайт УПЦ (МП) в розділі «Єпархії» вказує, що в Криму діє Сімферопольська єпархія УПЦ (МП). При цьому офіційний сайт Сімферопольської єпархії simferopol.church.ua/ не адмініструється з 2014 року. Керівником (керуючим архієреєм) є сумнозвісний митрополит Лазар, який системно співпрацює з окупаційним режимом в АР Крим.

Звернувшись до офіційних ресурсів РПЦ, в розділі «Єпархії» можна також знайти Сімферопольську єпархію, проте вже без приставки УПЦ (МП), тобто ту, яка є частиною РПЦ. Найцікавіше, що на сайті РПЦ також зазначено офіційний веб-сайт Сімферопольської єпархії, проте вже на російському домені і такий,що адмініструється до тепер і просто майорить повідомленнями про діяльність представникиві (священиків) у військах, школах, тюрмах які підвладні РФ в Криму. Сайт: . Керівником (керуючим архієреєм) цієї єпархії також є митрополит Лазар. Тобто владика Лазар (Швець) в розумінні РПЦ призначений на «іх» єпархію і є керуючим архієреєм частини російської церкви в Криму.

Проте найцинічнішим моментом всього каламбуру в діяльності РПЦ в Україні є те, що митрополит Лазар (Швець) є постійним членом синоду УПЦ (МП), тобто в ходить до органу управління церкви і впливає на її розвиток і долю, кожного разу, коли збирається синод, цей митрополит приїжджає до Києва, в захоплену УПЦ (МП) Києво-Печерську Лавру і впроваджує ініціативи окупантів на всій території України. Отже цілком очевидно, що УПЦ (МП) є філіалом РПЦ в Україні та з власної вигоди прикривається назвою Українська православна церква.

Логічно можна допустити, що керівники УПЦ (МП) не мають жодних моральних зобов’язань перед нашою державою і є агентами, що замасковані під церковних ієрархів. Разом з цим, державні органи продовжують закривати очі на присутність фактично іноземної організації, що має свої філіали по всіх Україні, фінансується та керується РФ.

 

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: УПЦ МП
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.