Російські війська на Донбасі - вся правда!

27 січня 2018, 12:52
Власник сторінки
1
822
 Російські війська на Донбасі - вся правда!

Слід відзначити, що в Росії дана тема стоїть під “знаком табу”. Ніхто з цивільних громадян досі не знає куди поділися їх захисники вітчизни.

Російські війська на Донбасі - вся правда!


З початку квітня 2014 року кількість загиблих кадрових військовослужбовців Російської Федерації перевищила 4000 осіб. Точну цифру назвати досить складно, адже влада Кремля усіма можливими способами намагається приховати втрати “своїх”. Російська активістка, засновник групи «Груз-200 з України в Росію» Олена Васильєва, яка на даний момент проживає на територій РФ, підтверджує загибель в Україні понад 2 тисяч російських військових.

Слід відзначити, що в Росії дана тема стоїть під “знаком табу”. Ніхто з цивільних громадян досі не знає куди поділися їх захисники вітчизни. Найпоширенішою відповіддю, яку чують матері загиблих солдат (якщо взагалі отримують хоч якісь пояснення) - Зниклий безвісти”.

"Ви що, не знаєте чи забули, що з часів СРСР ніколи ніякі відомості про загиблих не розголошувалися? Росія цю практику продовжила. Немає шансів порахувати зараз загиблих на Донбасі", - каже Валентина Мельникова, керівник Комітету солдатських матерів Росії - організації, яка 20 років опікується правами призовників та військовослужбовців РФ.

Після наказу Володимира Путіна 2015 року, який був засекречений, метою якого стало приховування втрат особового складу Міністерства оборони РФ, правозахисники можуть вести лише приблизний облік загиблих.

"Дуже складно визначити, хто загинув: сепаратист із українським громадянством, найманець з території Росії чи кадровий військовослужбовець Збройних Сил РФ. Бо ж "их там нет". Російські військові потрапляють на територію України з "легендами", змінюють прізвища, отримують позивні. Нам, приміром, відомі випадки, коли за одним і тим же позивним три роки криються різні командири, і ми знаємо, що вони - росіяни", - каже представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький у коментарі ВВС Україна.

В день вторгнення, в першу добу, близько 700 російських солдат стовідсотково загинули. І в наступні кілька діб ми нараховуємо ще близько 1,5 тисячі », - повідомила Васильєва в інтерв'ю «Радіо Свобода». Йдеться про події від початку 25 серпня 2014 коли перші російські військові частини перетнули кордони України на Донбасі.

Тіла загиблих, як правило, хоронять на території нашої держави. Про це повідомив Андрій Лисенко, прес-секретар Інформаційно-аналітичного центру РНБО України:

У місті Красний Луч місцева влада отримала вказівку від представників збройних сил Росії виділити ділянки землі для поховання загиблих російських військових. Йдеться про представників Росії, яких вирішено поховати в Україні, щоб уникнути небажаного розголосу на Батьківщині”.

Під час активного наступу української армії, який тривав літом 2014 року, наші військові неодноразово наштовхувалися на так звані “братські могили”. Бойовики, відступаючи, поспіхом закопували убитих побратимів.

Організація «Солдатські матері Санкт-Петербурга» отримала чимало дзвінків та листів від батьків солдатів строкової служби. В них йдеться про те, що їх синів командування змушує підписувати контракти, а тих хто підписав, вирушає воювати в Україну. Дуже часто такі повідомлення надходять з російських “глибинок”. Адже набагато простіше буде поховати правду разом з загиблим солдатом, який проживав в якійсь “глушині” за тисячі кілометрів від великих населених пунктів та міст Росії.

Путін не зможе весь час ховати правду від своїх громадян. Щоразу збільшуються акції протестів, переходячи з одного міста в інше вони інформують людей про злочинні дії влади Кремля. Убиті горем батьки, які втратили найдорожче, готові на все заради справедливості і покарання винних у смерті їх дітей.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина,Украина-Россия,Крым,Путин,убийцы,Санкт-Петербург,донбасс,Кремль,активисты,СРСР,РНБО,красный луч,Боевики,указ президента,Груз 200,о гражданстве РФ,российские войска,тревожные новости из Москвы,Новости Мариуполь,Новости Донецка,Новости Одессы,Новости Луганска,новости Крыма ,новости Киева,наемники,солдатские матери,Новости Иловайска,Новости Красный Луч,АТО новости,Новости Дебальцево,Амвросиевка: новости,новости Украины,вооруженные силы России,ДНР новости,ЛНР новости,войска на Донбассе,День Матери,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.