Росія хоче вкрасти українську нафту і газ - що далі!

16 січня 2018, 19:00
Власник сторінки
1
201
Росія хоче вкрасти українську нафту і газ - що далі!

За даними державної служби геології України запаси лише природного газу становлять до 50 млрд. кубічних метрів.

Росія хоче вкрасти українську нафту і газ - що далі!


В кінці 2017 року урядом РФ був прийнятий законопроект про виставлення на аукціон ділянок надр анексованого Криму. Йдеться про шельф Чорного і Азовського морів які багаті нафтовими і газовими родовищами.

За даними державної служби геології України запаси лише природного газу становлять до 50 млрд. кубічних метрів. Претензії Мін'юсту щодо Росії стосуються "Чорноморнафтогаз" який входив до складу НАК "Нафтогаз України" та спеціалізується на видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів. Щорічний видобуток становив близько 1,5 млрд. кубометрів на рік.

Розробляти ділянки шельфу матимуть змогу тільки компанії з російською участю понад 50%. "РФ продовжує порушувати норми морського міжнародного права та здійснювати незаконну господарську діяльність в анексованих у нашої держави акваторіях Азовського та Чорного морів", – повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Найпершим планує почати розробку і видобуток російський Газпром. Ще в 2014 в ГосДумі РФ хотіли якнайшвидше почати розробку узбережжя Криму, але через відсутність енергетичного коридору в районі Керченської протоки проект був призупинений.

Невідома приватна компанія "Нові проекти" отримала російську ліцензію ще на початку 2017 року, її власником за офіційними даними є Антон Дорноступ, хоча неофіційно «український» бізнесмен Сергій Курченко, має там свою долю акцій.

Також відзначимо що у вересні 2016 року Україна ініціювала позов в арбітражний трибунал проти Росії щодо порушення РФ положень Конвенції ООН з морського права. Згідно з правилами, українська сторона до 19 лютого 2018 має подати меморандум, який міститиме факти порушень, на які опиратиметься наша держава. Порушення даних норм може нести дуже серйозні провадження для бажаючих вкрасти природні багатства українців. Одним з перших дій Гаазького трибуналу стане введення чергових санкцій. Враховуючи що така компанія як Газпром є міжнародною в своїй сфері, наслідки для економічного гіганта Росії будуть фатальні. Табу на поставки і продаж блакитного палива в Європу також повне припинення будь яких ділових партнерств і політична блокада газового гіганта.

За даними вітчизняних МЗС "Україна прагне припинення Російською Федерацією порушень положень Конвенції, захисту своїх прав у Азовському морі, Чорному морі та Керченській протоці, включаючи права України на природні ресурси континентального шельфу Криму, які належать українському народу".

Крим це – Україна! Ми не повинні дозволити красти природні багатства нашої держави які поправу належать народові. Слід активно діяти і апелювати в ООН. Черговий удар по хиткій економіці агресора прискорить і без того нестабільне становище Російської Федерації в міжнародних взаємовідносинах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Госдума РФ,Гаагский трибунал,нефть,газ,Газпром,Нафтогаз,Черное море,Азовское море,Росія,Генассамблея ООН,Слободян,трибунал,Міністерство юстиції,меморандум,Сергей Курченко,Черноморский шельф,Крим,Сергій Курченко,Росія-Україна,МЗС України,новини,ліцензія,збереження природних ресурсів,новости Крыма ,новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.