Чому Київ перетворюється на трущоби, або 12 відпусток пана Кличка на рік.

26 січня 2018, 09:52
Власник сторінки
"ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ "МІЙ ВИБІР"
0
10131

Київ - житловий масив хаотичної забудови, без інфраструктурних міських мереж.

Як житель столиці, я відчуваю погіршення рівня життя в усіх сферах життєдіяльності міста. Враховуючи тарифи на ЖКГ, подорожчання усіх сфер послуг і в першу чергу, муніципальної сфери.Ситуація з пробками на дорогах Києва досягла рівня колапсу. Забудова усіх зелених зон і навіть, дворової території багатоповерхівками з порушенням усіх норм містобудівного і екологічного законодавства.

Хочу  сказати, що я особисто теж голосував за мера Кличка, тому що був впевнений, що людина з таким рівнем авторитету та підтримкою громадян України, буде мати на меті розширити свій авторитет на державній службі та політичній діяльності, побороти корупцію. Але те, що я спостерігаю з першого дня роботи мера, інакше, як деградація системи державного управління, не назвеш. Рівень корупції сягнув нового рекорду. Мер взагалі не має бажання займатися життям Києва.Вся його діяльність зводиться до «шкурних» питань та піару на дрібних, поточних питаннях міста.

Кричуще питання Києва - Генеральний план та ефективне зонування території. Його затвердження згідно містобудівним нормам та правилам - дозволить місту розширити свої межі та зменшити навантаження на шляхопроводах,внаслідок чого відбудеться скорочення кількості пробок. Цим питанням в КМДА займаються десятиліттями.

Однак, необхідно зауважити, що вже давно все вирішує не сам Генплан, а чиновники, які надають забудовникам висновки, довідки, витяги, умови та обмеження.

Зараз ситуація навколо Генплану набагато складніша, тому що до влади в КМДА прийшли забудовники, а в департаментах КМДА залишилися «чинуши», які продовжують слугувати бізнес-інтересам олігархів.

Діяльність мера можна оцінити як - зухвале нехтування законних прав киян на достовірну інформацію та на якісне середовище для проживання. Рішення Київради про затвердження корупційного Генплану до 2025 року без обговорення та поквартального перегляду в районах графічних матеріалів, функціонального призначення територій та цільового призначення земель, буде грубим порушенням прав громади.

Лише після повноцінного обговорення з громадськістю та депутатами Київради результатів «інвентаризації», намальованого за 6 років земельно-господарського устрою столиці та порівняння його показників з показниками єдино-діючого Генплану 2020, можливо розглядати питання розробки «нових» генпланів та прийняття Київрадою рішень, щодо землевідведення та будівництва в столиці.

На сьогодні ж Генплан Києва до 2025 року – це афера, за яку вже потрібно запитувати з нового мера та його команди.

Тепер повернемось до функціоналу мера. Згідно розподілу функціональних обов’язків - він практично нульовий! Міський голова з'являється на публіці, коли є точна інформація, що на тому чи іншому скандальному будівництві будуть присутні ЗМІ, при цьому конкретного все одно нічого сказати не може. Звучать одні й ті ж самі фрази, мовляв, потрібно розібратися, необхідно з'ясувати, а можливо потрібно менше відпочивати кожного року, щоб бути в курсі справи?

Але тим не менше виходить, що Кличко відпочивав щомісяця в минулому році! І на сесіях міської ради його видно не так вже й часто!

За даними КМДА, з 1 січня по 31 грудня 2017 року Віталія Кличка не було на роботі 97 днів. З них він 12 разів був у відпустці і в цілому відгуляв 47 днів: 34 дня - планова відпустка і 13 днів - за свій рахунок. Ще 50 днів Кличко провів у відрядженнях. До речі, в 2016 році Кличко «гуляв» ще більше - аж 102 дні, з яких 50 провів у відрядженнях, а 52 дня - у відпустках. Статистика говорить сама за себе!

Деякі депутати Київради беруть ситуацію в свої руки і активно допомагають людям. Тут можна виділити Аллу Шлапак і ще кількох. Але хотів би акцентувати свою увагу саме на Шлапак, так як вона єдина активна жінка - депутат. Рік не встиг розпочатися, як вона вже нагадала голові Печерської РДА, Мартинчуку, що у нього не виконується план по встановленню нових ліфтів в будинках на Печерську.

Якщо говорити про конкретику, то вона відреагувала на звернення матері малолітньої дитини - Марини Голімбовської, а також ветерана праці, пенсіонерки - Любові Кривобок, з проханням допомогти у вирішенні проблеми, а саме - відремонтувати ліфти, які весь час ламаються і практично не працюють.

В голові у жителів Києва постійно стоїть одне питання – чим КМДА та Кличко займається на роботі? Чому Київ перетворюється на трущоби – житловий масив з високою щільністю спонтанної забудови міської місцевості без міських інфраструктурних мереж.

На останок хочеться звернутися до пана Кличка – шановний, якщо Ви прийняли рішення про те, що Ви хочете працювати головою Київської міської державної адміністрації, в такому разі необхідно усвідомити всю відповідальність за понад чотири мільйони мешканців міста, та братися до державницької роботи, а не тільки займатися корупційними забудовами, що нищать наше історичне місто.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.