ЯК УРЯДОВЦІ ПРОДОВЖАТЬ ПОТРОШИТИ КИШЕНІ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ У 2018 РОЦІ

10 січня 2018, 18:18
Власник сторінки
Лідер партії "Успішна країна" в Полтавській області
0
70
ЯК УРЯДОВЦІ ПРОДОВЖАТЬ ПОТРОШИТИ КИШЕНІ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ У 2018 РОЦІ

З 1 січня 2018 р. вступили в силу зміни, внесені до Закону №2148 «Про збір та облік ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», згідно з якими його нарахування та сплата відбуватиметься по-новому.

Володимир Гройсман красномовить із року і рік, що нам потрібно приділяти особливу увагу на підтримку малого та середнього бізнесу. І це має бути основною рушійною силою національної економіки.

Другий рік «піднімають з колін» малий та середній бізнес урядовці так, що майже 0,5 млн ФОПів припинили свою діяльність, а відповідно як мінімум 0,5 млн українців стали безробітними або пішли в «тінь». І це вже, навіть, не рахуючи фінансові збитки від недоотримання державою надходжень у вигляді податків.

Початок 2018 р. не обійшовся без нововведень. Так, із підвищенням «мінімалки» до 3723 грн., зросло і податкове навантаження для малих підприємців.

Що ж чекає ФОПів 1-ї групи:

1)    ЄСВ (за «себе» як за ФОП) – 819 грн (у 2017 р. – 704 грн);

2)    Єдиний податок – 176,2 грн (у 2017 р. – 168,4 грн).

 ФОП 2-а група:

1)    ЄСВ (за «себе» як за ФОП) – 819 грн (у 2017 р. – 704 грн);

2)    Єдиний податок – 744,6 грн (у 2017 р. – 640 грн).

ФОП 3-тя група:

1)    ЄСВ (за «себе» як за ФОП) – 819 грн (у 2017 р. – 704 грн);

3)     Єдиний податок – 5% від доходу.

Окрім цього, вагомим фінансовим навантаженням для підприємця є наймані працівники.

При «мінімалці» утримання з працівника становлять: військовий збір – 55,8 грн.; ПДФО – 670,14 грн., та нарахування на зарплатню працівника: ЄСВ – 819 грн.

А так як, для ФОПів 2 групи потрібно мінімум 2 найманих працівника, за вищезазначених умов, щомісячно ФОП повинен сплатити: податків (за 2 найманих працівників та «за себе») 4653,8 грн. та 5994,02 грн. – мінімальної зарплатні тим же найманим працівникам.

Отже, понад 10 тис. грн. щомісяця йде на утримання мінімального кадрового забезпечення та на оплату податків. І це майже при щоденних збільшеннях цін на товари та послуги (енергоресурси та сировина), і при зменшенні купівельної спроможності українців. А замість боротьби з тіньовою економікою, урядовці «стелять килимову доріжку» знищуючи податками.

В Українська влада не змозі задовольнити інтереси ані фізичних осіб, ані юридичних. Під словом «покращення» вже кожен українець розуміє, що покращення годі й чекати. Збільшення розміру мінімальної заробітної плати громадяни сприймають не так радісно, як про це говорить пан Гройсман. Адже зі збільшення «мінімалки» варто чекати збільшення цін на товари та послуги (у тому числі, на комунальні), підвищення курсу валют, скорочення робочих місць. До того ж, за декілька останніх років, відновлення виробництва та промисловості, як такої, не спостерігається. А ось на кожному кроці ломбарди, лото та нелегальні гральні автомати нахабно стоять і далі собі працюють, тому що це – «ПЕРЕМОГА»!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.