Український життєвий простір – ключовий чинник об’єднання української нації.

09 січня 2018, 20:10
Власник сторінки
0
1714
Український життєвий простір – ключовий чинник об’єднання української нації.

Деякі аспекти формування і активації когнітивних генетично-ментальних схем етнічної ідентичності і механізмів базових процесів підсвідомості і усвідомлення шляхів досягнення загальнонаціональної мети.


На сьогодні в підсвідомості етнічних українців і в більшості громадян з українським психотипом, архетипом і системою цінностей, сформованими на генетично-ментальних рівнях когнітивних схем мозку, вже сформульована завершена, досконала фундаментальна світоглядна модель українського життєвого простору, комфортного для кожного громадянина, і топологія ("Візія") моделі позитивної цивілізаційно якісно Нової України, яка є структурним і функціональним базисом процесів, які визначають генетично-ментальні особливості кожного українця, і є Дорожньою Картою Успіху української нації.

Саме про таку модель Нової України мріють українці, і підсвідомо очікують на її практичне втілення.

Інформація про модель українського життєвого простору і світоглядна модель української етнічної нації формувалася і була "зашита" процесами цивілізаційного формаційного укладу на генетично-ментальному структурному рівні представників українського етносу ще в часи трипільської суспільно-політичної, соціально-економічної, соціокультурної тощо формації, яка була зруйнована 1,5-2 тисячоліття тому. 

А життєвий простір української нації останнього тисячоліття був нав’язаний ззовні і є проміжним неприроднім, руйнівним, розбалансованим станом другорядної васальної підпорядкованості життєвим просторам інших ворожих, агресивних етнічних груп і народів.

Українці завжди чудово усвідомлювали загрози впливу на націю агресивних чужинських цивілізацій, але в силу об’єктивних і суб’єктивних причин пошук власної формули Українського Успіху в різні історичні часи зазнавав фіаско.

Саме відсутність в Україні впродовж століть національного інтелектуального потенціалу, національної еліти і фундаментальних знань, необхідних для обгрунтування і формування зрозумілої прикладної моделі власного життєвого простору як природного середовища існування української етнічної нації, - це головні чинники, які:

-   обумовили відсутність формування і усвідомлення українцями власної національної ідеї, мети і місії;

-   загальмували створення і формування самої української держави як суб’єкта міжнародного права;

-   пояснюють тисячолітню невизначеність українців у формуванні власного Українського Шляху Розвитку.   

Сьогодні, вже вкотре за останнє тисячоліття, на фоні геноциду українського народу, влаштованого нинішнім злочинним режимом внутрішньої окупації, відновлення українським суспільством власного природного українського життєвого простору стало нагальним питанням збереження і фізичного виживання української етнічної і політичної нації та особисто кожного українського громадянина.

Тож сьогодні безальтернативну підтримку всього українського суспільства отримає лише той лідер, команда і організація, які запропонують суспільству фундаментальний стратегічний, інтелектуальний продукт (модель Нової України) і реалізує високотехнологічний сценарій, який активує когнітивні схеми, які містять інформацію про модель базового життєвого простору українського етносу і ретранслює її з рівня підсвідомості на рівень усвідомлення, і як наслідок вивільнить глибинні генетично-ментальні очікування і споконвічну енергію, яка дрімає в кожному українцеві, та спрямує її в русло активної свідомої побудови Нової України.

©  В. Козир.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.