Країні варто звільнитись від політичних міфів та шукати реальної справедливості

27 грудня 2017, 15:52
Власник сторінки
Політтехнолог, співавтор книги "Виграти вибори: покрокова інструкція".
0
2135
Країні варто звільнитись від політичних міфів та шукати реальної справедливості
Тітушководи

Якщо в країні буде зроблена ставка на бутафорію та фейкові суди, які випускають вбивць та кривавих тітушководів, світлого майбутнього у даної ситуації не буде.

Небажання Президента реалізувати антикорупційний суд, наводить на думку, що він його боїться, начеб він сам є найбільшим корупціонером в цій країні. Що призводить до низки колізій не тільки в юридичній площині, алей в суспільстві вцілому. Коли заголовки в газетах чи заяви політиків можуть зробити когось винним, а приведена група тітушок під суд - навпаки, виправдати злочинця. Причому жодне із рішень не матиме відношення до правосуддя. Новостворена інфраструктура антикорупційних органів має шалену довіру як у суспільства, так і в західних партнерів. Через що на них і варто робити ставку, як таких що не підкорюються ні керівникам із прокуратури, ані можливим кураторам із АП. І ці органи варто підтримувати. Даючи їм потужний кредит довіри, який може перерости дійсно в хвилю по очищенню країни та встановленню в ній насправді цивілізованих правил. Але, якщо в країні буде зроблена ставка на бутафорію та фейкові суди, які випускають вбивць та кривавих тітушководів, світлого майбутнього у даної ситуації не буде. Бо нові антикорупційні органи, уже продемонстрували свою незалежність та стресостійкість у простоянні старій системі, що навіть Генеральнй прокурор під час своє вчорашньої прес-конференції визнав, що публічний конфлікт із молодими антикорупційними органами був помилкою. Більш того, сьогодні, один із новостворених Інститутів - САП, закрив справу проти нардепа Довгого, не ставши підігрувати Луценку у його вендетті, за політичні перепетії в Києві зразка 2008 року, коли Луценко балотувався в мери та програв команді Черновецького. В той же час, те що справу закрила саме САП, а не прокуратура чи «найгуманніший» український суд, дає йому шанс на продовження політичної кар’єри. Більш того, депутат завчасно відмовився від недоторканності, що взагалі ставить усі крапки над «і» у даній ситуації. І тут же одразу буде випробування для ГПУ на розуміння ситуації, чи змінились правила чи все ж таки вони будуть діяти як зазвичай. Відкривши справу по новому та намагатися дотиснути стару помсту, чи все ж таки приймуть рішення авторитетного САП?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.