Базовий дохід.

20 грудня 2017, 14:46
Власник сторінки
0
555

Панацея чи лише одна з безлічі необхідних умов побудови Нової України?

Базовий дохід в нинішньому форматі, з яким сьогодні експериментує ряд розвинених країн, безумовно, покращить соціальну, демографічну тощо ситуацію лише у коротко- і середньостроковому періоді.

Але у довгостроковому періоді базовий дохід не вирішує всього комплексу проблем, які на сьогодні є системними для всіх, без виключення країн світу, а навпаки – створить нові, не менш загрозливі тенденції та негативні системні чинники для соціально-економічного, соціокультурного, технологічного тощо розвитку.

Для інтегрального вирішення існуючих системних проблем потрібні якісно нові формаційні рішення, в яких базовий дохід є лише однією з багатьох складових n-го порядку.

Тож Ідея базового доходу є однією з багатьох необхідних, але абсолютно недостатніх умов забезпечення якісних еволюційних формаційних змін і побудови цивілізаційно якісно Нової України.

Незважаючи на захопливі перспективи, які вимальовують прихильники базового доходу для виходу України з глухого кута і забезпечення динамічного прориву у розвитку, Україна потребує реалізації значно фундаментальніших системних інновацій, ніж просте введення базового доходу.

І перш за все потрібно змінити існуючу державну систему на прогресивну цивілізаційно якісно нову.

©

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.