Рупор кремля или "расколам нет"...

21 листопада 2017, 12:21
Власник сторінки
0
289
Рупор кремля или  расколам нет ...

До створення «Союзу православних журналістів» причетний донецький бізнесмен, підозрюваний у фінансуванні тероризму

Основним видом діяльності зазначеного товариства є «надання інформаційних послуг». За інформацією журналіста Віталія Климчука, власником і засновником товариства СПЖ є доларовий мільйонер Віктор Вишневецький. Це український бізнесмен, засновник компанії «Coal Energy». Він народився в м.Макіївка Донецької області в родині потомствених гірників. У 2001 р Віктор Вишневецький купив закриті шахти «Рівненська-Комсомольська», «Давидівська-Західна № 3» та «Давидівська-Західна № 4». Пізніше вони були об'єднані в шахту імені преподобного Сергія Радонезького. У 2004 р він придбав ще одну шахту, яку назвав «Свято-Миколаївської». Згодом Вишневецьким було куплено ще вісім шахт. На сьогодні його компанія - третя за обсягом видобутку вугілля в Україні.

У 2012 р журнал «Форбс» включив В. Вишневецького в рейтинг «100 найбагатших людей України», оцінивши його статки в $ 253 млн. (39 місце). У «Золотій сотні» «Корреспондента» В. Вишневецький зайняв 58 місце зі статком $ 144 млн. У 2013 р «Фокус» оцінив фінанси і майно В. Вишневецького в $ 170. 500 000 (81 місце рейтингу «200 найбагатших людей України»).

На початку листопада 2015 року рішенням Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська було дано дозвіл на проведення позапланової документальної перевірки фінансово-господарської діяльності ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» в рамках кримінального провадження за обвинуваченням у фінансуванні тероризму на Донбасі. Разом з фірмами Ріната Ахметова в число підозрюваних увійшли ТОВ «Донвуглетехінвест» (Донецьк, засновник компанії - «Coal Energy», власник - Віктор Вишневецький), ТОВ «Ексіменерго" ПЕК "(Маріуполь, засновник - той же Віктор Вишневецький).

На думку Віталія Климчука, пан Вишневецький вкладає гроші в кровопролиття на Донеччині, але при цьому бажає «виглядати" білим і пухнастим "в православному світі».

Сайт під назвою «Союз православних журналістів» (укр. - «Спілка православних Журналістів») почав діяти в 2015 р На сайті відсутні які б то не було відомості про самому цьому «Союзі», про те, хто і як може стати його членом , про його творців і про склад редакції сайту. Значна частина матеріалів сайту підписана псевдонімами. Головну увагу на сайті приділяється одностороннього висвітлення конфліктів навколо храмів Української Православної Церкви (Московського Патріархату). Зокрема, саме СПЖ активно просуває тему «рейдерських захоплень» храмів і жорстко викриває в причетності до цих захоплень духовенства Київського Патріархату.

Не виключено, що сайт СПЖ знаходиться під негласним контролем керівництва УПЦ (МП). Про це, зокрема, свідчить той факт, що на офіційному сайті УПЦ (МП) регулярно з'являються матеріали, запозичені з сайту СПЖ. У свою чергу, ієрархи УПЦ (МП) часто дають сайту СПЖ інтерв'ю і коментарі, незважаючи на очевидні порушення сайтом СПЖ принципів журналістської етики та стандартів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.