Візит Паканича

18 грудня 2017, 17:30
Власник сторінки
0
211
Візит Паканича

до святого града Константинополя

Нещодавно, 17 грудня відбувся візит керуючого справами УПЦ Московського патріархату митрополита Бориспільського і Броварського Антонія до Стамбула. Там владика звершив Божественну літургію у храмі святого апостола Андрія, після чого мав нагоду поспілкуватись з патріархом Варфоломеєм в його резиденції на Фанарі.

Разом з митрополитом Антонієм також в делегації взяли участь всім відомий заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ, «розкольниконенависник» отець Микола Данилевич та, куди ж без нього, головний меценат і продюсер Паканича, депутат ВРУ В.В. Новінський. Відповідно до даних Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ з посиланням на прес-службу ВЗЦЗ «під час зустрічі йшлося про стан міжконфесійних відносин в Україні та ситуацію в українському Православ’ї. зокрема, владика Антоній підтвердив готовність УПЦ зробити все можливе для подолання церковного розколу.

А насправді ж, в контексті «листів» Філарета і всього шуму, якого вони наробили, створення комісії для діалогу і т.д., необхідно було перед Константинополем чітко спозиціонувати, що УПЦ – це законна православна церква в Україні, і ви є законним патріархатом, а ці «філаретівці» - поза вселенським православ’ям і поза церквою. Тому ви уваги не звертайте, що вони до вас їздять постійно з представниками влади. Це держава лізе не в свої справи і політизує церкву, а ми - білі, пухнасті, справжні духовні пастирі України. Бачте, навіть главу нам окрему в статуті РПЦ виокремили, незалежні ми тепер. Нам то автокефалію ніхто не давав, але приємно ж назвати себе незалежними. Та і державі буде складніше нас «утискати» за те, що ми канонічний підрозділ церкви окупанта. Загалом, суть поїздки – облити брудом Київський патріархат і заручитись підтримкою патріарха Константинопольського, провсяк випадок.

Філарет то листи свої понаписував, а москалі, як завжди, зробили підставу, поспішати так не варто було з його боку. Ніби-то і офіційно позитивно відповіли, а в ЗМІ роздули на весь світ, як патріарх Філарет кається перед Москвою. УПЦ теж в шоці, як так, звернувся не до нас, а до москалів, та і церква-матушка щось там хімічила без нашого відома. Якось виходить, що нашу думку не враховано. Але ми в подальшому їм покажемо, будемо всіляко саботувати переговори, але так, щоб ззовні виглядало як виконання вказівки патріарха Кирила. Бо по голівонці з Москви получати не хочеться.

А тепер, коли на засіданні Синоду Київського патріархату не створили зі свого боку комісію для ведення переговорів, особливо і напружуватись не треба. «Рудий послід Київського патріархату» зі свого боку підсобне, коли потрібно і «нашепче» Філарету те, що буде вигідним для УПЦ або москалів. Або в своїх інтересах, він це любить. А народний депутат, котрий продюсер, не пожалкує за це «відстібнути». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,РПЦ,УПЦ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.