З чим і по що йдемо у 2018?

15 листопада 2017, 10:25
Власник сторінки
соціолог
0
73
З чим і по що йдемо у 2018?

Добігає кінця повний буремних подій 2017 рік.

Він приніс Україні євробачення, безвізовий режим, асоціацію з ЄС, ряд перспективних реформ та прихід до влади в США Дональда Трампа. Багато резонансних справ ще очікують свого методичного розвитку або логічного завершення, тому кожен задається питанням: чого очікувати у 2018-му?

Аналізуючи політичні та економічні події 2017-го, можна обґрунтовано прогнозувати успішний розвиток ситуації в Україні у наступному році.

Однією з найвагоміших причин позитивних прогнозів є реформи базових систем (освітня, судова, медична і пенсійна), розпочаті у 2017-му. Отож у 2018-му матимемо змогу на ділі оцінити їх результативність.

Варто також згадати про туристичні можливості, що стали доступними українцям у 2017-му. У соціальних мережах все частіше з’являються привабливі пости туристичних компаній з казковими і в той же час бюджетними пропозиціями. Отож, ті, хто не любить холод, завдяки безвізу, зможуть зустріти Новий 2018 рік на теплому пляжі під жарким сонцем Італії, Іспанії або Кіпру.

Що ж стосується продажного зборища на Грушевського, то сподіваймось, що до Нового Року вони розійдуться по теплим домівкам – зустрічати морозне свято з рідними та близькими.

Небезпідставно очікуваним є також полегшення ситуації з Росією. Нарешті реалізується інтенсифікація російських санкцій, що може принести Україні більше економічних та політичних дивідендів. Чим, до речі, завдячуємо США.

Так історично склалося, що сфера інтересів США конфронтує з російською, зокрема у питанні ринку нафти. І у нинішній ситуації це зіграє на руку Україні.

З листопаду 2017 влада США посилює санкції проти Росії у сфері нафтового сектору економіки. Такі положення прописані у директиві (https://www.treasury.gov/ resource-center/sanctions/Programs/Documents/eo13662_directive4_20171031.pdf) офісу США по контролю за іноземними активами американського міністерства фінансів. Санкції (https://sanctionssearch.ofac. treas.gov/) застосовуватимуться вже не тільки проти російських компаній, а й проти кожної компанії Світу, яка співпрацює з РФ, будь-то європейська, азійська, африканська чи латиноамериканська. На сьогодні до санкційного списку Сполучених Штатів внесені 278 російських компаній. Серед них: Сбербанк, ВТБ, РОСнєфть, Транснєфть, Новатек, Газпромбанк, Рособоронекспорт, дочірні компанії Газпрому, ВЕБ, Газромнєфть, Россільхозбанк та ін.

Більш того, вторинні санкції США поширюються навіть на банки країн Світу, які співпрацюють з російськими банками чи компаніями. Американський ринок значно ширший за російський, тож усі, хто опиниться під загрозою вторинних санкцій, передбачувано оберуть співпрацю з США.

Як пояснює Госдепартамент США (https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/ 2017/10/275222.htm), метою нових санкцій є посилення тиску на РФ для стримування агресивної поведінки її влади. США, як і уся цивілізована світова спільнота, продовжує закликати Росію виконати Мінські домовленості, вивести свої війська з окупованого Криму та зупинити кібератаки.

Економічний тиск, який загрожує РФ у 2018 році складно переоцінити.

А для України, в свою чергу, це означає, що наступний 2018 (може 2019 рік), ми зустрічатимемо вже в своїх повних законних кордонах.

Вже скоро зможемо перевірити наші прогнози в реальності, адже новорічні свята вже не за горами!

Ми переконані, що в Україні у 2018-му ялинка буде красивою і шампанське смачним, а наша країна і надалі прямуватиме за європейським вектором розвитку, з кожним днем наближаючись до тих високих стандартів, які ми поставили собі за мету.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: медицина,США,Росія,українська мова,Дональд Трамп,медицинская реформа,Україна,Іспанія,санкції,Україна - ЄС,Росія-Україна,Італія,Кіпр,новини,євробачення,соціальні мережі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.