Чи є майбутнє у Кремлівської церкви в Україні?

08 листопада 2017, 18:24
Власник сторінки
3
577
Чи є майбутнє у Кремлівської церкви в Україні?

Українці покидають УПЦ МП

Останнім часом зростає хвиля недовіри та настороги до духовенства УПЦ МП, яке робить все що можливо для того щоб дратувати уряд і народ України і нічого щоб зняти той негатив, який своїми діями чи бездіяльністю вноситься до суспільства.

Наприклад, восени 2015 року мережу Інтернет облетіло відео за участю працівників щойно створеної київської патрульної поліції та настоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла. Через порушення водієм митрополита правил дорожнього руху поліція зупинила «Мерседес» владики прямо біля в'їзду в Лавру. На законі вимоги поліцейських надати посвідчення водія та документи на автівку, митрополит запитав у правоохоронців:«Вы в церкви сегодня были? Вот подумайте о душе, а потом будете мне делать вопросы», «если я разрешу (взять удостоверение), возьмете, не разрешу — не возьмете», після чого, відчуваючи свою безкарність (депутати допоможуть) зачинив дверцята «Мерседеса» та поїхав геть не надавши жодних пояснень.

Ось саме так зарозумілий церковний чиновник Московського патріархату в розкішному автомобілі, демонстративно не визнає світської влади і настільки ж демонстративно протиставляє їм свою власну владу.

Були і більш похмурі історії, пов'язані зі священиками УПЦ МП. Наприклад, під час окупації Слов'янська терористичними загонами Стрєлкова місцеві священики (зрозуміло, Московського патріархату)   прапори сепаратистів і благословляє їх зброю. На превеликий жаль факти співпраці священиків Московського патріархату з сепаратистами і їх російськими покровителями ми можемо і досі спостерігати у Донецькій, Луганській областях і на території АР Крим..

Тож не дивно, що багато православних віруючих виявили бажання вийти із тієї частини Московської патріархії, яка нині носить назву Українська Православна Церква та перейти в Українську Православну Церкву Київського Патріархату.

Проте деякі проросійські чиновники на місцях, які відповідають за державно-церковні відносини, якщо відкрито й не перешкоджають таким переходам, то всіляко їх гальмують. Це пов’язано як із їх особистими симпатіями (особливо це відчутно на Сході та Півдні України), так і незнанням віруючими своїх прав і свобод. Протидіють переходам і прихильники Московської патріархії – адже втрачається як фінансова складова їх благополуччя, так і можливість ідеологічно впливати на віруючих у розбудові «руського міра», від якого ця Церква так і не відмежувалася.

Від так, хочеться нагадати не байдужим священникам, патріотам, яких не мало у рядах Московського патріархату про те, що в Україні вийшла з друку брошура («Право віруючих на зміну підлеглості (юрисдикції)»), яка поясняє як законно перейти православній громаді з УПЦ МП в УПЦ КП. Дана брошура знайомить громадян України з основними проблемами, які виникають на шляху зміни православних юрисдикцій, та способами їх вирішення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: рейдерство,УПЦ МП,УПЦ КП,РПЦ,Лавра,Православие,УПЦ,Киево-Печерская Лавра,Филарет Денисенко,митрополит Онуфрий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.