ГОЙДАЛКИ СЕРБСЬКОЇ ДИПЛОМАТІЇ

07 листопада 2017, 15:18
Власник сторінки
Историк-политолог
0
208

Російська Федерація, рятуючи себе від неминучого краху, хапається за будь-яку, на її думку, рятівну соломинку та продовжує розхитувати ситуацію навколо Українського питання на Європейській арені.

ГОЙДАЛКИ СЕРБСЬКОЇ ДИПЛОМАТІЇ


Російська Федерація, рятуючи себе від неминучого краху, хапається за будь-яку, на її думку, рятівну соломинку та продовжує розхитувати ситуацію навколо Українського питання на Європейській арені. Місцем для реалізації чергової провокації було вибрано Сербію, про яку так мріяла колишня імперія, проголошуючи себе захисником усіх слов’янських народів. Найгарячіші новини останніх кількох днів у сербських ЗМІ йдуть під заголовками: «Лавров: Америка прагне зробити «Майдан» у Сербії», «Український сценарій перевороту в Сербії спонсорується ЄС» та «Міністр закордонних справ РФ попереджає президента Сербії про небезпеку ліберальних «загравань», що призводять до суспільних зрушень».


Фото з мережі Internet

Як результат впливу професійного дипломата та неперевершеного фейкотворця Лаврова, МЗС Сербії чи то в бажанні вислужитися перед «великим братом», чи то вже перебуваючи у ролі маріонетки гостро розкритикувало посла України Олександра Олександровича через його заяву про повну підпорядкованість Белграда Москві.

Гойдалки розпочалися одразу ж після того, як Посол України в Сербії Олександр Олександрович повідомив, що українська сторона інформувала Белград про участь сербських громадян у конфлікті на сході України на боці підтримуваних Росією бойовиків, але реакції сербської сторони на це не отримала. У відповідь на це, а також на слова посла щодо підпорядкованості Белграда, Президент Сербії Олександар Вучич заявив, що не розуміє зауважень українського посла, а Державний секретар МЗС Сербії Івіца Тончев не забув зухвало нагадати, що роль послів полягає в поліпшені двосторонніх відносин, головним чином політичних і економічних.

Такі заяви сербських політиків є тим більше дивними з огляду на те, що раніше СБУ повідомляла про зафіксовані факти участі близько трьохсот громадян Сербії у діяльності терористичних формуваннях так званої «ЛНР». Тоді ж Голова СБУ зазначив, що Україна вирішила оголосити про це відкрито щоби звернути на це увагу сербської влади.

Варто згадати і весняний «візит» сербських депутатів в окупований Крим, що засвідчує схвалення політики Кремля, а також відверте нехтування принципами міжнародного права та офіційною позицією Республіки Сербія, яка стверджує, що твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України.

Маю надію, що гарячі голови на Балканах все ж дослухаються до голосу розуму та будуть надалі більш виваженими, послідовними та самостійними у своїх діях і висловлюваннях.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Украина-ЕС,СБУ,МИД Украины,Сербия,Лавров,Балканы,посольство,МЗС,посол,Посол Украины,дипломатические отношения,Белград,терористи,інформаційна війна,Євросоюз,Сербія,МЗС України,новини,російські новини,дипломатія,Міністерство інформаційної політики,Балкани,Александр Вучич
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.