Підсумки "Мінська"

07 жовтня 2017, 14:07
Власник сторінки
0
161
Підсумки  Мінська

4 жовтня в Мінську пройшло засідання Трьохсторонньої контактної групи щодо Донбасу.

Однією з перемог є домовленість всіх учасників Трьохсторонньої контактної групи щодо відкриття 20 жовтня КПВВ "Золоте" (Луганська область), робота якого ще з березня 2016 року блокується представниками ОРЛО. Такий пункт пропуску розрахований на  перетин 2 тисяч машин та до 5ти тисяч людей на день.
Разом з тим піднялось питання про погашення боргів за воду. Представник Росіії з економічної підгрупи заявив, що Росія готова виробити механізм оплати боргу у відповідності з українським законодавством.
Проте все ж невирішеним залишається питання лінії розмежування, яка зафіксованан Мемурандомом ще 19 вересня 2014 року, відповідно до якого Дебальцево має відійти до підконтрольній Україні території, а з Кумачово, Новоазовська і Саханки НЗФ "ЛДНР" мають   відвести важку артилерію.
Однією із причин високого рівня небезпеки в зоні проведення АТО за словами голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана є "визнання в РФ документів, виданих лідерами квазіутворень, рейдерський захват підприємств і введення "рубльової" зони на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, що показує регрес Росії в Мінському процесі, де РФ виступає стороною конфлікту!"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина-Россия,ОБСЕ,минские договоренности
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.