СБУ викрила міжнародний канал контрабанди сигарет

10 липня 2019, 10:27
Власник сторінки
0
64
СБУ викрила міжнародний канал контрабанди сигарет

СБУ, ДБР, Генпрокуратура та правоохоронці Великої Британії та Польщі викрили незаконну поставку цигарок до Європейського союзу.

Управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю запрацювало ще ефективніше під новим керівництвом. Гучні розслідування не залишили себе чекати.

“Службою безпеки України разом з Державним бюро розслідувань, Генеральною прокуратурою, митною та податковою службою Великої Британії, спецслужбами Польщі було проведено операцію зі знешкодження однієї з найбільших злочинних груп, яка займалася постачанням контрафактних цигарок до країн Європейського Союзу”, - сказав Баканов.

За його словами, операція проводилась у декілька етапів.

“Спочатку на території Одеської області було виявлено склад із контрафактною продукцією, обладнанням пакування. Орієнтовна вартість продукції склала понад 50 млн грн. На другому етапі, у Закарпатській області ми заарештували 13 вантажівок із контрафактною продукцією, яка вже була підготовлена для транспортування через державний кордон до Європейського Союзу. Загальна вартість сягала більше 70 млн грн", - сказав Баканов.

Він зазначив, що до цієї “оборудки” причетні громадяни України, Білорусі і Польщі, які організували процес виробництва контрафактної продукції в різних областях України, у тому числі в Київській області.

Баканов повідомив, що в Одеській області була виявлена підпільна друкарня, яка виробляла пакувальний матеріал з назвами відомих брендів. “За підрахунками такої типографії було виявлено на 100 млн фунтів стерлінгів, якщо брати готову контрафактну продукцію", - сказав він.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,контрабанда,сигареты,правоохранительные органы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.