Сам п’ю, сам гуляю. Прикрившись інтересами кропивничан, «Батьківщина» провела че

25 вересня 2017, 16:34
Власник сторінки
Правдоборець
0
44
Сам п’ю, сам гуляю. Прикрившись інтересами кропивничан, «Батьківщина» провела че
Фото сайту "Трибуна"

"Цертіяни" відпочили і розпочинають новий "театральний" сезон

Кілька місяців поспіль розблокована Кіровоградська міська рада працює і приймає важливі для містян рішення. Місто пережило з «Самопомочі» - Олександра Артюха, коли за гроші колишніх «регіоналів» до Будинку профспілок звозились працівники Дендропарку та металобаз, більшість з яких навіть не знали про те, що Артюх – депутат. Прилюдно обгадившись, у липні та серпні опозиціонери затаїлись і їхня активність була майже на нульовій позначці (не враховуючи на початку серпня). Містяни майже повірили, що у стінах міської ради запанували адекватність і бажання працювати. Але відпочивши, опозиціонери розпочали новий «театральний» сезон.

А Цертій – проти

Депутат міськради від «Батьківщини» Олександр Цертій славиться тим, що за будь-яких умов, виступає проти будь чого. Такий собі депутат-мутант, яких у «нульових» називали «противсіхами». Що б не запропонували спеціалісти – Цертій проти. Наприклад, фахівці доводять, що бездумна роздача дозволів на автономне опалення може призвести до комунальної катастрофи у Кропивницькому – Цертій суне туди свого довгого носа, бездумно та популістські вигукуючи, що «всьо можна» (звичайно ж – відповідальність за вірогідні проблеми від цього «можна» має лягти точно не на «депутата-клікушу»). 

«Пропозиції» Цертія теж викликають посмішку як у спеціалістів, так і у більшості містян. Чого варті лише «8 вимог», з якими «цертіяни» носились кілька місяців, паралізувавши роботу міської ради. Наприклад, відміна прийнятого, але, на думку Цертія, несправедливого тарифу на проїзд у маршрутках, пройшла без опозиціонерів, які в момент вирішення цього питання жалілися журналістам на несправедливість з боку колег з «більшості».

Тому розумні люди очікували від «компашки Цертія» якогось креативу. І Цертій не підвів.

«І Цертій такой молодой…»

19 вересня у фейсбуці самого Цертія , який має досить туманну назву «Робота депутата – це виконання доручень громади» (з таким же успіхом це збіговисько можна було б назвати ще якимись банальностями типу «2+2=4»). На захід запрошувались всі охочі: депутати, квартальні та інші небайдужі та активні містяни. Напередодні заходу піарівську частину вирішили підсилити ручною «мавпочкою» - Володимиром Смірновим, який підключився до розповсюдження запрошення на це обговорення разом з «батьківщинськими» фейсбучними ботами. Але розуміючи «креативність» опозиціонерів, іти туди і витрачати час на порожню «говорильню» Цертія ніхто особливо не збирався. «Забили» на захід і місцеві журналісти. 

 Але «цертіяни» не розгубились і у кращих традиціях Партії регіонів «нагнали» повну залу (вона невелика) «кишенькових» активістів та «своїх» голів квартальних комітетів. Які, звичайно ж всі «ініціативі вождя і вчителя» мали погодити і тоді «за народною ініціативою» документ з цертієвськими фантазіями понесли б до міської ради, назвавши його гордо «проектом рішення». 

Несподівано для організаторів, які налаштувались на «мєждусобойчик» і суцільний «одобрямс», на захід прийшли депутати фракції «Наш Край» Олег Краснокутський та Вадим Дрига. Після презентації проблематики, яка ніби то заставила «цертіян» знову «страждати за народ», Краснокутський швиденько розставив всі крапки над «і», заявивши, що «придумкуваті» ініціатори не спромоглись погодити свої «законодавчі фантазії» з нормами існуючого законодавства і дещо перевищують свої повновадження депутатів міської ради. Звичайно, кілька разів депутата намагались затюкати і «партєйні» квартальні, і сам Цертій. Але тут «хатки» почав ламати один з «цертіян» Сергій Бойко, який заявив, що через депутатські чвари про «політику» не має страждати громада, і «помножив на нуль» всі ініціативу «босса» - запропонував придивитись до досвіду Вінниці. Його тут же підтримали кілька голів квартальних комітетів.

Після цієї заяви Цертій втратив будь-який контроль за дискусією: квартальні кричали то про те, що треба повісити всіх розкрадачів майна міста, то про те, куди поїдуть придбані за ініціативою Андрія Райковича нові автобуси. Послухавши трохи від «своїх» учасніків круглого столу про «чужі» для нього ініціативи, Олександр Цертій закрив захід, а люди розбіглись хто куди.

Серп, молот і червоне сердечко

Все очевиднішим стає, що «цертіяни» і надалі будуть робити улюблену справу – «мочити» своїх політичних опонентів. Для цього вони використають і цей «проект» і багато наступних. Впевнений, що нові політичні забаганки будуть також оформлюватись під «народну ініціативу». Шкода лише, що по-перше, народ про ці «ініціативи» нічого не знає, а людей просто використовують у своїх цілях горе-політики, а по-друге ці ініціатори, бажаючи, щоб про них не забули, «забивають» на існуюче законодавство, за яке ніби то постійно «рвуть горлянку». Тож, як в анекдоті, «цертіянам» потрібно хоча б до другої річниці їхньої каденції визначитись, чи «знімати хрестик», чи «вдягати труси».

Невеличка ремарка: дехто з «небайдужих голів квартальних комітетів» запізнювався і питав у Олега Краснокутського: «Чи тут проходять збори «Батьківщини?» Достеменно невідомо, що відповів депутат, але квартальна питала вірно – там дійсно відбувались «збори «Батьківщини». Тож всім містянам потрібно не дати перетворити всі громадські акції в «батьківщинські», адже для цього є всі шанси. І діятимуть «сердешні» по канонам «покійної» (?) Партії регіонів, адже .

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ВО Батьківщина,проплачений мітинг,Кропивницкий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.