Депутатський «тролінг». Опозиція продовжує імітувати роботу та тролить колег

05 вересня 2017, 19:49
Власник сторінки
Правдоборець
0
65
Депутатський «тролінг». Опозиція продовжує імітувати роботу та тролить колег

За останній літній місяць від політики вдалось відпочити всім: і депутатам, і кропивничанам.

Трошки «булькнуло» на самому початку серпня, коли «самопомічнянець» Володимир Смірнов вірішив трохи розігнати спеку і за відсутності у місті гастролей якогось цирку чи театру, побавити кропивницьку публіку моноспектаклем з собою у головній ролі. Тоді Смірнов як Вінні Пух вештався міськрадою зі зв’язкою повітряних кульок в пошуках, до кого б до*батися. «Перфоманс» трохи невдався і тепер на депутата Вову чекає кримінальна відповідальність за напад на міського голову. Вова трохи попихтів та попінився у фейсбуці, але врешті і сам вирішив відпочити з родиною. Інший штатний міськрадівський «петрушка» Демченко взагалі місяць не з’являвся на публіці. Тож до початку вересня люди мали надію, що опозиціонери відпочинуть та підлікуються та врешті почнуть працювати на благо міста.

Весь серпень мовчали опозиційні медійні «орудія»: що «Златопіль», що «Мандарин» демонстрували інформаційну кому, іноді щось негостро і несмішно «віджигала» «Трибуна». Всі небайдужі до політики кропивничани розуміли: щось назріває і з нетерпінням чекали першої осінньої сесії міськради. І дочекались…

Опозиційний «розслабон»

 Близько десятої ранку відпочивші депутати та дещо здичавілі журналісти заповнили сесійну залу, всі побачили політичну ідилію: політичні опоненти підходять один до одного, вітаються. Обличчя у всіх привітні, особливо здивував колір обличчя у Демченка, адже всі звикли бачити що Михайла Івановича дещо червонопиким. Всіх дуже здивувала поява у сесійній залі головного «радикала» Рафаеля Санасаряна, якого постійно відволікає від депутатської роботи його бізнес, який він веде з російським «Спортмастером», починаючи з початку війни на Сході. Причина появи Санасаряна у сесійній залі стала відомою пізніше і виявилася більш ніж прозаїчною – йому просто в цей день вручали подяуі. До речі, буквально через 15 хвилин після отримання нагороди, Санасарян зник і повернувся лише після 17 години і пробув на сесії ще близько 30 хвилин. 4 вересня цей «роботяга» пропрацював депутатом десь близько години, про що свідчить онлайн-трансляція.

                                                                Міськрадівські «троллі»

Проте вже на початку сесії стало зрозуміло, що опозиціонери так і продовжують свою післябойкотну практику – імітація депутатської роботи та дешевий тролінг. Для «затравочки» опозиція кинула в бій одного з прикормлених Цертієм громадських діячів – Дмитра Сінченка. Той в своєму стилі почав «нудіти» про новостворений при міськраді Відділ з питань праці, звинувачуючи останній ледь не в узурпації влади. Журналісти, які знають «балаболізм» Дмитра Сінченка, в цей момент відверто нудьгували і перейшли до перегляду стрічки фейсбука. Відповідь «пламенному співцю демократії», який, до речі, ніколи не працював легально, а зарплату отримував в конверті, дав Андрій Райкович. Міський голова нагадав «балаболу» і про важливість контролю за легальністю працевлаштування та зарплат працівників місцевого бізнесу.

Другою цертієвською «ластівкою» був депутатський виступ «ні про що» нещодавного забіяки Володимира Смірнова. Він довго скаржився на те, що ніхто нічого не виконує з його особистих забаганок, які він вперто намагається називати «депутатськими запитами». Коли слухачі виступу вже почали дрімати, Смірнов раптово, просто таки «по-кісєльовські» видав головний месидж : кримінальна справа по факту «смірновського» нападу на міського голову – «політична розправа», хоча все місто бачило і провокації Смірнова, і його удар головою в обличчя мера. Кажуть, відразу після скоєного, Вова ходив «півником» і розповідав всім, як він «по-пацанські розрулив» з мером. Проте вже після першого ж допиту у якості підозрюваного, Смірнов злякався, почав втрачати гонор і почав «підтримувати» себе незаконними «веселими речовинами», які вочевидь, не «відпускали» його і у сесійній залі». Вова дуже поспішав виступити, адже розумів, що його першосерпнева поведінка викликала неабиякий резонанс і колеги можуть надати цій витівці належну оцінку. І Вова вгадав…

«Гадкій Вовочка»

Пам’ятаєте анекдот, де на першому поверсі сиділи хороші діти і чим вище герої піднімались – тим «гіршали» малюки. Так от в фіналі цієї історії – окремо від всіх на найвищому поверсі сидів Вовочка. Так от: «наш», кропивницький Вовочка Смірнов теж сидить на найвищому «найгіршому» поверсі. Але на відміну від анекдоту – він там сидить не один, а з майже всією депутатською «меншістю».

Нервовий спіч Смірнова викликав багато посмішок у колег-депутатів та журналістів. Слова попросив Олег Краснокутський, який хотів проголосити заяву міськрадівської фракції «Наш Край», в якій висловив точку зору фракції на Вовин перфоманс. Але спочатку в Краснокутського вчепився сам Смірнов, який почав кивати на регламент, потім до закрикування опонента приєднався міськрадівський «півник» Демченко, який намагався «забалакати» тему. Але спроби не вдались.

Олег Краснокутський вказав і на негідну поведінку колеги Смірнова відносно міського голови, і на «гопницьку» риторику «самопомічнянця», і на невміння тримати себе в руках. За іронією долі Смірнов входить до депутатської групу з етики, і ніби сам має розумітися на понятті «депутатська етика», проте, як кажуть «Бог не дав». Депутати «Нашого Краю» вважають, що Смірнов має вибачитись перед громадою та особисто перед міським головою за порушення норм депутатської етики. А члени територіальної громади можуть розглянути питання доцільності перебування Володимира Смірнова у статусі депутата міської ради шляхом ініціювання процедури відкликання за народною ініціативою. Простіше кажучи, люди можуть випи*дити Вову тим же шляхом, який він готував для Олександра Артюха. І ще Вові не варто забувати про відкриту кримінальну справу і згадувати про свої таланти, які можуть знадобитись на зоні – шити рукавички, ліпити щось з дерева чи працювати по металу. Руками.

Розгачовщина

Ієрархія кропивницької опозиції така: «папою» в них перебіжчик з «Народного Фронту» Олександр Цертій, трохи нижче за рангом стоїть «бройлерна парочка», вчорашні «регіонали» - Терзов та Розгачов. Далі йде рубрика «всякоє»: депутати-тіні типу Гребенчука, за якого навіть фейсбучну сторінку ведуть найняті «креативники», а також прикуплена за копійки «дрібнота» - всі ці смірнови-демченки-капітонови. Вже відомі факти, коли «заступник папи» Розгачов «нагибав» Капітонова і його «Трибуну». Цього разу «нагнули» вже пофракційно. За питання з порядковим номером 74 про поновлення Розгачову оренди земельної ділянки по вулиці Шевченка «нагнулись» проголосувати «ручні» фракції – РПЛ, «Свобода» та двоє позафракційних «буратін». Цікаво, що єдиний зареєстрований «самопомічнянець» Смірнов не голосував, то ж очевидно, що після сесії Вовік отримає по перше число від куратора та спонсора за депутатське нехлюйство. І поки що Смірнов боїться цього розгачовського «ана-на» більше, ніж осуду власник пари десятків виборців.

«Общага-на-крові»

Прокололися опозиціонери ще раз. На цей раз не стримав дурного рота Михайло Демченко. При голосуванні за створення комісії із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків. Демченко у притаманній йому манері закликав, увага, не створювати цю комісію, тому що, цитую офіційний «радикальний» сайт «Мандарин-н’юз», «Михайло Демченко закликав не голосувати, оскільки, на його думку, в комісії знаходяться люди, які підпорядковуються міській владі». Мабуть на думку пана Демченка, туди мають входити люди, які підпорядковуються Санасаряну. А коли Андрій Табалов нагадав «радикальному пи*доболу», що мова йде про багатостраждальний гуртожиток по Університетському, 21, Демченко дав зрозуміти, що йому проблеми мешканців до спини, а головне для нього будь що цю комісію не створити. Але адекватні депутати своїм голосуванням довели, що «Демченко» гавка, а «караван» прямує далі.

Замість висновків

Зазвичай «земельні» сесії – довге і нудне дійство. Цього разу депутати засідали майже вісім годин. Не всі це випробування витримали. Першим втік Санасарян, потім важливіші справи знайшли Пінчук та інші. Депутатська більшість традиційно виявилась витривалішою і висиділа весь цей час. А хтось може сказати чи живий депутат Бєлов? Якщо так – то де він? За ним дуже нудьгує його депутатське крісло і виборці, яким не пощастило обрати цього МАФіозі. Якщо хто побачить – передайте привіт і запросіть у гості. На сесію…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: міська рада,сесія,Кропивницкий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.