Дещо про антикорупційні ілюзії

19 вересня 2017, 09:05
Власник сторінки
Юрист
0
77

Звідки така надія у Генерального прокурора Ю. Луценка, що як тільки створимо антикорупційні суди, то вдасться подолати корупцію в Україні?

Щодо теми про антикорупційні суди. Звідки така надія у Генерального прокурора Ю. Луценка, що як тільки створимо антикорупційні суди, то вдасться подолати корупцію в Україні? Він стверджує: "Дайте мені 50 суддів антикорупційної палати або суду, як хочете, цього року – і ми повернемо країну до нормального життя". Як це співвідноситься із вченням про причини і умови злочинності у науці кримінології? Чи не є це просто ще однією АНТИНАУКОВОЮ ІЛЮЗІЄЮ, яка вкотре обманить наші сподівання? Чому антикорупціонери усіх рівнів обходять питання про СОЦІАЛЬНІ КОРЕНІ КОРУПЦІЇ, без усунення яких ніякі антикорупційні органи не можуть бути ефективними (згідно з концепцією "антикорупційних лещат")? І зокрема, не помічають, що найнебезпечнішою формою корупції є олігархія...

Усе, що суперечить науці, приречено стати мильною булькою! Чому дехто думає наївно, що боротьба з корупції - це просто! Що це підсилу будь-якій "кухарці" чи громадському ативісту? Начебто для того, щоб подолати корупцію достатньо так званої "чесної" "політичної волі". Але, до речі, без наукового обгрунтування, без належної професійності вона приречена перетворюватися на "чесний" політичний ВОЛЮНТАРИЗМ, простіше кажучи - на політичну СВАВОЛЮ у боротьбі з корупцією. А політична сваволя у боротьбі з корупційною злочинністю небезпечна тим, що може привести до запровадження в Україні елементів ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДЕРЖАВИ, тобто держави, яка гіпертрофує репресивні (каральні) інструменти протидії корупції.

Цікаво, якщо створити АНТИТЕРОРИСТИЧНІ, АНТИКІЛЕРСЬКІ, АНТИШАХРАЙСЬКІ суди чи якісь окремішні суди щодо податкових злочинів, квартирних крадіжок, автотранспортних злочинів і т.п. - ТО ТОДІ ВДАСТЬСЯ ПОДОЛАТИ ЦІ ВИДИ ЗЛОЧИННОСТІ?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: антикорупційна політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.