Порушення при формуванні апарату Одеської ОДА

05 вересня 2017, 09:28
Власник сторінки
0
102
Порушення при формуванні апарату Одеської ОДА
Фото: газета "Новое время"

Порушення при формуванні апарату Одеської ОДА та лобіювання призначення колишніх владноможців Грузії

Керівні посади в Одеській ОДА за сприянням Саакашвілі займали іноземні громадяни. Після вступу в силу з 1 травня 2016 року нового закону «Про державну службу», відповідно до якого заборонено державному службовцю мати громадянство іншої країни з займаних посад звільнено заступник губернатора Олександр Боровик та Марія Гайдар. Проте, Любов Шипович і досі займає свою посаду директора департаменту з розвитку та інвестицій в облдержадміністрації порушуючи законодавство України, маючи громадянство США, стосовно чого Дмитро Голубов відправив лист до ГПУ.

(джерело — SHIS_230516)


Начальник ГУ МВС в Одеській області Георгій Лоркіпанідзе визнав, що передував на посаді незаконно. Має громадянство України та Грузії, що суперечить закону. Лоркіпанідзе наразі надав документи, про те, що не є громадянином Грузії з 19 квітня 2016. Також, було виявлено порушення закону “Про Національну поліцію України”, оскільки особа не може бути поліцейським, якщо є громадянином або підданим іншої країни. Як наслідок, усі накази та операції не є дійсними. Крім того, рівень злочинності за період перебування Георгія Лоркіпанідзе на посаді збільшився на 53%.

(джерело — LORDKIPA_170516)


У жовтні 2015 року на посаду голови Одеської митниці було близько 70 кандидатів. Проте, із порушенням правил конкурсу, було призначено заступника Саакашвілі Юлію Марушевську, в якої немає профільної освіти. Через 2 місяці після її призначення Одеська область провалила експеримент по фінансуванню доріг за рахунок понадпланових митних зборів. Також говориться, що керує не Марушевська, а її радники (Георгій Цхакая та Мамука Тугучі). Через благодійний фонд “На благо Одессы” підконтрольний Саакашвілі було легалізовано великі суми, отримані шляхом контрабанди. (джерело —Maryshevskaya VS Nasirov 310516)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Саакашвили
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.