Чи можуть "кухарки" подолати корупцію в Україні?

09 липня 2017, 19:43
Власник сторінки
Юрист
1
112

В умовах, коли жити і працювати чесно і по закону НЕ ВИГІДНО, корумпуються не лише державні інституції, а й інституції громадянського суспільства. Тому надія на те, що інституції громадянського суспільства (тобто різноманітні "незалежні" громадські організації, що існують на грантах!) допоможуть подолати корупції є марною!

В умовах, коли жити і працювати чесно і по закону НЕ ВИГІДНО, корумпуються не лише державні інституції, а й інституції громадянського суспільства. Тому надія на те, що інституції громадянського суспільства (тобто різноманітні "незалежні" громадські організації, що існують на грантах!) допоможуть подолати корупції є марною! (Цікаво, чому цього не розуміють грантодавці, гроші яких йдуть "на вітер"?).

Тут єдиний вихід, виходячи з концепції "антикорупційних лещат", здійснити в Україні такі реформи, в результаті яких ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ ЧЕСНО І ПО ЗАКОНУ СТАНЕ ВИГІДНО! Лише таким чином вдасться підірвати корені корупції! І лише за цієї умови з'явиться і ефективно запрацює антикорупційний потенціал інституцій громадянського суспільства і державних інституцій.

До речі, сьогодні пропагується необхідність формувати у громадян "повагу до закону". Так от! Повага до закону з'явиться лише тоді, коли у людей сформується ПОТРЕБА І МОЖЛИВІСТЬ ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ ЧЕСНО І ПО ЗАКОНУ! А для цього знову ж таки потрібні реформи, в результаті яких жити і працювати чесно і по закону стане ВИГІДНО! Тільки тоді сформується повага до закону!

Тому зовсім недостатньо нам "європеїзувати" наше законодавство, ще треба нам імплементувати в Україні європейські цінності, тобто "європеїзувати" нашу правову культуру! Лише з її допомогою в Україні по-європейськи "запрацює" законодавство і може бути забезпечений європейський правопорядок. Марною є надія на те, що правопорядок в Україні можна забезпечити лише шляхом "вдосконалення" законодавства і судової системи, без імплементації в суспільстві європейських цінностей. Чи розуміють це наші "реформатори" і їхні грантодавці?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.