Найуспішніший економічний план сучасності актуальний як ніколи!

07 червня 2017, 09:55
Власник сторінки
0
66
Найуспішніший економічний план сучасності актуальний як ніколи!

70 років тому, 5 червня 1947 року, в Гарварді було представлено найуспішніший план економічного розвитку сучасності - легендарний план Маршалла.

 Це був сміливий та комплексний план реіндустріалізації Європи, запропонований Держсекретарем США генералом Джорджем Маршаллом, згодом нагородженний Нобелевською премією миру. 

Він передбачав комплекс заходів з тарифного захисту національної промисловості, жорстке валютне регулювання для розвитку внутрішнього виробництва, довгостроковий захист робочих місць, а також фінансову підтримку від США обсягом 13 млрд дол. США (сьогодні це 130 млрд дол. США) протягом 1948-1951 років.

Без Плану Маршалла нинішньої розвинутою Європи не було б, а була б сільскогосподарська та знелюднена економічна периферія!

Нинішнім світовим лідерам та національним державним діячам вчитись і вчитись такому масштабному геополітичному підходу й такому комплексному та ефективному змісту економічної політики! 

*** 
Мій Вчитель проф. Райнерт підкреслює: "План Маршалла з'явився завдяки тому, що були визнані помилки Плана Моргентау. Тоді як метою Плана Моргентау була деіндустріалізація Німеччини, за Планом Маршалла необхідно було не просто відновити німецьку промисловість, а й створити "санітарний кордон" багатих країн від Норвегії до Японії, вздовж кордону з комуністичними країнами Європи та Азії". 

Важко уявити собі, в якому світі сьогодні ми б жили, якби План Маршалла не був погоджений США та реалізований 70 років тому. 

***
Сьогодні Україні потрібен такий сміливий і масштабний підхід і економічна політика такого змісту! Ми з Олег Ляшко та однодумцями впевнені в цьому на 1000%. Саме тому ми розробили і почали втілення в життя Антикризового плану розвитку економіки України (https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-74324750).

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.