Що "Купуй американське" означає для України

08 травня 2017, 19:06
Власник сторінки
0
312

ХРЕСТОМАТІЙНИЙ ПРИКЛАД ПРОТЕКЦІОНІЗМУ.

Всі органи державної влади США нині активно працюють над втіленням Президентського Указу "Купуй американське і наймай американців" (https://www.whitehouse.gov/…/presidential-executive-order-b…). У ньому чітко окреслено не тільки що має бути зроблено, а й в які строки і хто за це відповідає. 

Цей безпрецедентний Указ, який експерти Радикальної партії переклали українською (https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-75778073), надзвичайно актуальний і важливий і для України. Це повчальний артефакт для всіх "сором'язливих" українських урядників, які не ставлять українські інтереси на перший план. Для тих, хто на догоду ЄС, готовий лобіювати відміну мораторію на експорт лісу-кругляка. Для тих, хто вважає, що підняття вивізних мит на металобрухт для забезпечення українських металургів сировиною - занадто сміливий крок. Для тих, хто саботує створення українського експортно-кредитного агентства, бо це не пріоритет для іноземних партнерів. Для тих, хто вважає, що рішуча державна політика в економічній сфері - це "радянщина". 

Цей Указ - чергова ознака кінця ери неолібералізму. Нашій країні дуже важливо правильно скористатись наслідками цієї епохальної події. 

***
В цьому контексті низка складових нашого з 
Олег Ляшко, командою РПЛ і однодумцями Антикризового плану розвитку економіки України (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61588) виглядають надзвичайно поміркованими та навіть ліберальними.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.