Сприяння розвитку інноваційної системи України через парламентські слухання

27 березня 2017, 12:35
Власник сторінки
0
58

24 березня 2017 року було зареєстровано проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку».

Продовження кризи в Україні не сприяє забезпеченню розвитку її економіки на інноваційних засадах. Не зважаючи на те, що за рейтингом глобального індексу інновацій в 2016 році Україна перемістилася з 64-го у 2015 році на 56-те місце, вже протягом тривалого часу питома вага загального обсягу державних коштів щодо фінансування інноваційної діяльності у ВВП України є незначною, до 0,3% ВВП. В той же час в країнах ЄС частка таких витрат у середньому становить більш, ніж 2% ВВП.

Для забезпечення розвитку інноваційної системи України 24 березня 2017 року було зареєстровано проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку», які запропоновано провести 21 червня 2017 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України.

Метою прийняття такої постанови є створення організаційних та правових умов для проведення парламентських слухань, необхідних для

а) ініціювання широкого громадського обговорення стратегічних напрямів інноваційного розвитку України,

б) законодавчого забезпечення формування національної інноваційної системи України,

в) визначення ключових завдань органів державної влади України, місцевого самоврядування та громадянського суспільства щодо забезпечення ефективної реалізації поставлених завдань.

В цілому проведення парламентських слухання на тему: «Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку» може бути поштовхом для визначенню подальших напрямів формування інноваційної системи України як у довгостроковій, так і короткостроковій перспективі через реформування національного законодавства на засадах сталого розвитку економіки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.