Націоналізація активів українських дочок банків РФ – це компенсація за втрати

22 березня 2017, 17:34
Власник сторінки
Народний депутат України
3
168

Якщо Україна дозволить російським банкам продати їхні дочірні структури на території нашої держави, то втратить можливість отримати компенсації за збитки, яких Росія завдала нашій країні в анексованому Криму та на Донбасі.

Україна втратила в Криму активи на мільярди доларів і веде в Стокгольмському та Гаазькому арбітражах процеси, щоб компенсувати втрачене. І якщо ми зараз дамо змогу Росії вивести кошти з України, то будемо позбавлені можливості повернути їх у судовому порядку.

Санкції, запроваджені нещодавно українською владою проти російських фінустанов, є неефективними та потребують розширення. Крім того, російські банки зможуть обійти заборону на виведення капіталу, яка міститься в переліку обмежень.

Схема вже розроблена та погоджена і на Банковій, і в НБУ. Але вона дає змогу Росії уникнути відповідальності за анексію Криму й ті збитки, яких вона завдала Україні.

Натомість УКРОП пропонує націоналізувати активи російських банків. Цього можна добитися або шляхом ухвалення відповідного законопроекту, або в міжнародних судах, вважає нардеп. У разі, якщо українська влада таки дозволить їм продати свої українські активи, «Українське об’єднання патріотів» всіма законними методами блокуватиме їхню роботу під новими брендами.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.