У місті Дніпро створена «корупційна республіка»!

24 травня 2017, 18:05
Власник сторінки
Народний депутат України
0
130

Сьогодні в прес-центрі агентства «Інтерфакс-Україна» взяв участь у прес-конференції на тему «Корупція під прикриттям патріотичних гасел. Як влада Дніпра» заробляє «на міському бюджеті».

Зауважив, що за останній рік у Дніпрі масштабно запрацювали корупційні схеми по розкраданню державного та комунального майна. Я написав звернення до НАБУ з вимогою проаналізувати ситуацію і почати кримінальне розслідування, зупинити корупційні дії і притягнути винних до відповідальності. Зустрівся з першим заступником директора НАБУ Гізо Углавою, який заслухав на нараді це питання. Він запросив додаткову інформацію, яку вчора йому передали.

У травні минулого року з ініціативи Дніпровського міського голови було призупинено держзакупівлі через систему ProZorro. У результаті цього протягом кількох місяців за непрозорими схемами було «освоєно» близько 2 мільярдів гривень!

Депутати міськради заявили, що багаторазове збільшення міського бюджету призвело в Дніпрі до зростання корупції та виникнення справжнісінького організованого злочинного угрупування, що складається з чиновників, бізнесменів і депутатів.

Одним із найяскравіших прикладів дніпровської корупції є реконструкція Нового мосту через Дніпро. За оцінками експертів, вартість проекту становила 96 мільйонів гривень. Тендер виграла фірма батька секретаря міськради Дніпра В'ячеслава Мішалова, яка запропонувала найбільшу суму - 178 мільйонів гривень. При цьому київська фірма, яка безпосередньо спеціалізується на ремонті мостів і яка зробила пропозицію на 30 мільйонів гривень менше, з формальних причин виключена з тендеру.

Очікуємо від НАБУ належного реагування та зупинення корупційного безладу в Дніпрі!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.