Чого очікувати від нового керівника Нацполіції з Білої Церкви

01 березня 2017, 17:20
Власник сторінки
Політичний експерт
3
7685
Чого очікувати від нового керівника Нацполіції з Білої Церкви

Чого очікувати від нового керівника Нацполіції з Білої Церкви


8 лютого 2017 року уряд призначив Сергія Князєва  другим у історії відомства Головою Національної поліції України.  Як відомо, призначенню передував конкурс,  для вибору найкращого кандидата.  Знайомлячись із досьє силовика, сумнівів не виникає, у керма – професіонал.  45-річний генерал поліції третього рангу має понад 20 років стажу у правоохоронних органах, пройшов усі професійні сходинки, від  оперуповноваженого до керівника найбільш проблемних регіонів. 

Він зробив перші кар’єрні кроки у Білій Церкві: спершу — відділ охорони, потім — кримінальний. Згодом він став начальником кримінальної міліції Білої Церкви. Якщо послідкувати за його службовими переведеннями, можна помітити, що з 2014 року його відправляли переважно у проблемні регіони. Він очолював обласні управління поліції в Закарпатській і Рівненській областях, працював у Київській і Донецькій областях.

Це призначення викликало резонанс, багато обговорень та коментарів. Нині українців цікавить те, яких саме зрушень слід чекати у системі під головуванням нового керівника Нацполіції.  Суспільство  прагне насамперед виваженості та чесності Сергія Князєва на займаній посаді. Які головні моменти цікавлять людей? Продовження реформи поліції, ліквідація корумпованих чинів, припинення кришування бізнесу  та  владних структур з боку поліції. Також українці  бажають більшої доступності та відкритості керівників,  оперативної та правдивої звітності у медіа-просторі, об’єктивного розслідування резонансних злочинів, а також зменшення рівня злочинності.

Сергію Князєву, який має серйозний кредит довіри, у спадок дісталися як успішні проекти, так і виклики. Є серйозні надії на те, що маючи великий  досвід за плечима, він точно знає, як побудувати роботу.

Сьогодні перед Князєвим стоїть надзвичайно важливе завдання – продовження реформи підрозділів МВС і Нацполіції. І найголовніше – підвищення їх якості та ефективності. Серед чітко окреслених планів: вдосконалення роботи кримінального блоку, введення детективів, які поєднають функції оперативників та слідчих, зміни до законодавства,  запровадження кущової моделі територіальної структури Національної поліції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.