Скільки Україна заплатила за бідність

25 лютого 2017, 19:37
Власник сторінки
1
1043

Цифри, що Вас вразять

"Людство платить величезну плату за бідність" - зазначає проф. Райнерт на початку своєї книги «Як багаті країни розбагатіли ... і чому бідні країни залишаються бідними», що, за версією Всесвітнього економічного форуму, входить до ТОП-100 книжок, які найбільше вплинули на економіку світу за останні 100 років. 


А яку "ціну" платимо за бідність ми, українці? 


1) 10-12 РОКІВ ЖИТТЯ. Настільки менше ми в середньому живемо, ніж мешканці Німеччини, Франції, Норвегії, Швеції, Ізраїлю, Японії та ще багатьох розвинутих країн. Підвищення якості та тривалості життя громадян - головна стратегічна мета будь-якої успішної держави.


2) 10 МЛН СПІВГРОМАДЯН. Стільки населення ми втратили за 25 років через низьку народжуваність, високу смертність та масштабну еміграцію. Це, насправді, втрата найдорожчого капіталу країни.


3) ВТРАТА КОНТРОЛЮ НАД 7% ТЕРИТОРІЇ. Тимчасова анексія Криму та втрата контролю над третиною Донбасу теж стали наслідком слабкої економіки. Якби мали потужну економіку та армію, Росія не наважилась би на агресію.

Все це - плата за бідність та хибне державне управління.

Саме тому країні потрібна радикальна соціально-економічна трансформація, а не поверхневі косметичні реформи! Саме тому головне завдання сьогодні одночасно з обороною країни - швидкий економічний ріст!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: бідність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.