«Боргова яма». Чи зможе Україна віддати набрані владою кредити?

10 лютого 2017, 15:08
Власник сторінки
0
54
«Боргова яма». Чи зможе Україна віддати набрані владою кредити?

Читати і слухати інформацію з офіційних урядових джерел – неможливо. Прем’єр та міністри в один голос розповідають, як у країні стабілізувалася економіка, зростають соціальні стандарти, покращується б

Начебто немає війни, корупції, економічного колапсу, зростання цін та людожерських комунальних тарифів…

Однак повернемося до урядової пропаганди (об’єктивною інформацією її назвати немає можливості). Фальсифікації даних, які день у день озвучують чиновники, стають настільки цинічними, що їх саме час заносити до підручників з маніпуляцій них технологій.

Вчитаємося уважно в одну новину з «Урядового порталу» з оптимістичною назвою: «

Що ж є у «сухому залишку»? Україні можуть дати 600 млн євро, які доведеться повертати з відсотками. За це вимагають скасувати мораторій не експорт лісу, що негайно призведе до вирубування залишків лісів та екологічної катастрофи в Україні.

Хто залишиться у виграші? Точно не український народ.

Так, сукупний державний і гарантований державою борг України в 2016 році збільшився на 8,3%, або на $ 5,46 млрд, - до $ 70,97 млрд. У 2014 році держборг від ВВП становив близько 40%. Критичний рівень вважається 60%. Наразі ми досягли 82%.

Чим віддавати? А невідомо. Грошей у скарбниці немає: у золотовалютних резервах країни на даний момент 15,4 млрд дол. З цих 15,4 млрд є чистим резервом - 4 млрд дол, решта - безготівкові гроші МВФ.

А уже у 2019 році Україна має повернути кредиторам 19 млрд дол.!

Тобто резервів не вистачить у жодному випадку.

Тоді і доведеться дозволити іноземцям різати і вивозити з України все, що тільки можна порізати і вивезти – від лісу-кругляку до шахт і заводів. Позбутися державних активів і дати можливість за копійки приватизувати державні стратегічні підприємства. Відкрити ринок землі сільськогосподарського призначення, яку негайно легалізують декілька десятків вітчизняних та іноземних латифундистів.

І все із-за того, що нинішній та попередній уряди понабирали кредитів. Цікаво лише – куди поділися ці мільярди доларів?

Хоча ми і так це чудово знаємо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: боргова яма,транш МВФ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.