Свобода слова в Україні під загрозою

28 лютого 2017, 11:12
Власник сторінки
0
63
Свобода слова в Україні під загрозою

25 лютого з’явився УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №47/2017 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року «Про Доктрину інформаційної безпеки України».

Там взагалі багато що сказано, але звернемо увагу на один цікавий момент.

Пункт 4. Актуальні загрози національним інтересам та національній безпеці України в інформаційній сфері, де сказано, що актуальними загрозами національним інтересам та національній безпеці України в інформаційній сфері є: “здійснення спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на... загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації”. 

І робиться висновок, що потрібно здійснити: “удосконалення повноважень державних регуляторних органів, які здійснюють діяльність щодо інформаційного простору держави, з метою досягнення адекватного рівня спроможності держави відповідати реальним та потенційним загрозам національним інтересам України в інформаційній сфері”.

Хто буде боротися зі ЗМІ в яких вгледіли джерела “дестабілізації”? Мінстець.

На Міністерство інформаційної політики України мають бути покладені в установленому порядку організація та забезпечення: моніторингу засобів масової інформації та загальнодоступних ресурсів вітчизняного сегмента мережі Інтернет з метою виявлення інформації, поширення якої заборонено в Україні;

моніторингу загроз національним інтересам і національній безпеці в інформаційній сфері;

сприяння Міністерству закордонних справ України щодо донесення офіційної позиції України до іноземних засобів масової інформації;

формування поточних пріоритетів державної інформаційної політики, контролю їх реалізації;

координації діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України;

урядових комунікацій;

кризових комунікацій, зокрема під час проведення антитерористичної операції та в особливий період;

вжиття заходів в інформаційній сфері, пов'язаних із запровадженням правових режимів надзвичайного чи воєнного стану;

розроблення стратегічного наративу і його імплементації;

вироблення і впровадження стратегії інформаційного забезпечення процесу звільнення та реінтеграції тимчасово окупованих територій;

розроблення та впровадження єдиних стандартів підготовки фахівців у сфері урядових комунікацій для потреб державних органів.

Розумієте, що це таке?

Це узаконені “темники”, проти яких боролися журналісти ще з часів першого Майдану.

Це переслідування будь-якого ЗМІ, у якому Мінстець побачив “загрозу дестабілізації”. А під це визначення може потрапити взагалі ВСЕ!

Критикуєш корупцію? Дестабілізація.

Критикуєш медичну “реформу”? Дестабілізація.

Критикуєш грабіжницькі комунальні тарифи? Дестабілізація.

“Свобода слова”, прописана у Конституції? Ні. Не чули.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Свобода слова,указ президента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.